Penultima sedinta din acest mandat a actualului Consiliu Judetean a adus cu sine clarificarea unor probleme mai vechi, dar a fost semanata si cu replici dure schimbate de consilierii judeteni.

Galceava, dar si unanimitate

Dupa ce s-a hotarat, in unanimitate, scoaterea de pe ordinea de zi a trei puncte care nu necesitau o atentie prea mare si au convenit ca la urmatoarea sedinta vor analiza un proiect scolar care necesita ajutorul CJ, penultima sedinta a Consiliului Judetului din acest mandat a fost presarata, ca de obicei, cu perioade in care consilierii au votat ordonat mai multe puncte aflate pe ordinea de zi, dar s-au si aprins cand cate un consilier a venit cu vreun amendament sau a facut vreo remarca ce nu a fost pe placul colegilor.

Rectificare bugetara

Daca tot s-a renuntat la trei puncte aflate pe ordinea de zi, macar cateva institutii au avut de castigat prin rectificarea bugetara de ieri. Astfel, in unanimitate, s-a votat o serie de sume care au fost impartite egal Spitalului Clinic de Urgenta si celui de Boli Infectioase, prin taierea unei parti din sumele acordate Protectiei Copilului. Desi s-a aratat bucuros ca un domeniu atat de problematic cum este sanatatea a primit fonduri suplimentare, consilierul liberal Paul Ichim a tinut sa accentueze faptul ca trebuie dati bani la spitale atat timp cat copiilor de la Protectia Copilului nu le este taiata bucatica de la gura si a cerut asigurari in acest sens.

Probleme vechi si noi

Cum era de asteptat, discutiile privind imprumutul CJ nu au incetat sa apara, iar ultimele probleme ale Directiei pentru Protectia Copilului au fost readuse in scena de cei doi consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal, Iulian Arama si David Craiu. Spiritele s-au aprins in momentul in care a trebuit votata aprobarea proiectelor tehnice pentru executia unor lucrari de drumuri si poduri in judetul Galati, iar finantarea asigurata de creditul bancar a fost scoasa la cererea celor doi consilieri.

Un alt punct care a incins spiritele a fost cel al aprobarii Regulamentului de Organizare si Functionare a Comisiei pentru Protectia Copilului Galati si stabilirea indemnizatiilor de sedinta, punct la care consilierul David Craiu a sarit ca ars, aratand ca este impotriva acestei comisii, desi colegii i-au zis ca nu comisia, ci regulamentul este cel care se voteaza.

Toate au culminat cu discutia privind drumurile judetene, provocata tot de David Craiu, care, la un moment dat, a crezut de cuviinta sa aminteasca faptul ca nu au fost utilizate fondurile europene pentru astfel de lucrari si ca au ramas drumuri nefinalizate la acest capitol. El a primit o replica exact din partea celui cu care a mai avut dispute, Nicole Bacalbasa. "Singurul drum care a mai ramas de facut este acela la cimitir", a spus cu ironie consilierul judetean social-democrat.