Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca unul dintre motivele aparitiei in presa a stenogramelor din dosarul Vintu l-a dezvaluit Elena Udrea, respectiv obturarea oricarui plan de rasturnare a Guvernului sau de suspendare a sefului statului.
"Ar fi interesant de vazut cine aproba si la cererea cui se fac aceste transcrieri ale convorbirilor telefonice care, repet, nu au relevanta pentru cazul referitor la dosarul care este istrumentat. De ce apar (stenogramele - n.r.)? Aici am avea cateva raspunsuri si pot sa va dau unul din rapunsuri: va rog sa luati Evenimentul Zilei de ieri (miercuri - n.r) si o sa vedeti ca doamna Elena Udrea ne da un raspuns foarte amplu, pregatit deja, bineinteles", a spus Tariceanu, citat de MEDIAFAX.
El a aratat ca Udrea ar fi motivat aparitia in presa a stenogramelor din dosarul Vintu prin obturarea oricarui plan de rasturnare a Guvernului sau de suspendare a sefului statului, avand in vedere faptul ca Vintu si Voiculescu ar fi decredibilizati.
"Dupa aparitia in presa a unor stenograme din dosarul Vintu, citez, Elena Udrea preconizeaza ca publicarea acestora ar putea obtura orice plan de rasturnare a Guvernului sau de suspendare a presedintelui orchestrat de moguli. Cred ca este, citez in continuare, improbabil ca aceasta suspendare sa mai fie orchestrata de Vintu si de Voiculescu in contextul in care s-au devoalat strategia pe care o foloseau si armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili, am incheiat citatul din doamna Udrea. Foarte interesant. Deci ajungem la o concluzie, ca de fapt ascultarile nu erau facute pentru cauza din dosar, ci pentru a identifica dusmanii poporului, care pot sa atenteze la oranduiala carmaciului intelept, ca intram incet-incet exact in sistemul de dinainte de 1989", a sustinut Tariceanu.
"Cred ca este putin probabil ca aceasta suspendare sa mai fie orchestrata de Vintu si Voiculescu in contextul in care s-au devoalat strategia pe care o foloseau si armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili", a declarat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, pentru Evenimentul Zilei.

Udrea da replica

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca fara complicitatea lui Calin Popescu Tariceanu, premier la acea vreme, nu ar fi fost posibila incercarea de suspendare a presedintelui, din 2007, "regizata de moguli" si ca, probabil din acest motiv, liberalul "se simte amenintat de stenograme".
Udrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Tariceanu si-a pierdut, in ultimii ani, inventivitatea si creativitatea ce ii caracterizeaza pe oamenii politici sau pe oamenii de afaceri de succes.
"In urma cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Dan Voiculescu, Tariceanu a gasit, in persoana mea, tapul ispasitor pentru interventia pe care o facuse in favoarea prietenului sau, Dinu Patriciu. Nu Tariceanu era vinovat pentru trafic de influenta, vinovata era Elena Udrea pentru ca a indraznit sa scoata la lumina o actiune cel putin imorala a premierului din acea vreme", a adaugat ministrul Dezvoltarii.
Elena Udrea adauga ca, dupa cinci ani, in loc de biletele sunt scoase la iveala file din dosare groase, intocmite de institutii ale statului care au atributii legale in identificarea si pedepsirea celor care savarsesc ilegalitati.