Proiectul initiat de PNTCD, de unificare a tuturor fortelor crestin-democrate si populare intr-o singura formatiune, a demarat prin schimbarea denumirii national-taranistilor in Partidul Popular Crestin Democrat. Decizia a fost aprobata sambata de Comitetul National de Conducere al PNTCD cu 194 voturi “pentru“, sase “impotriva“ si cinci abtineri.
Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu (foto), a precizat ca partidul sau trebuie sa se adapteze vremurilor actuale si sa devina elementul central in jurul caruia sa se coaguleze toate gruparile care se revendica “onest“ ca fiind populare si crestin-democrate.
Pana la Congresul PNTCD, anuntat pentru luna aceasta, vor continua negocierile cu fortele interesate in acest proiect, fiind deja initiate discutii cu URR si cu grupul de parlamentari din Blocul National Democrat. Liderul taranist si-a exprimat disponibilitatea de a sustine prin cadre administrative si tehnice actuala administratie centrala si institutiile descentralizate din administratia locala.
El a adaugat ca se impune o astfel de atitudine cu atat mai mult cu cat UDMR, membru al PPE, este in coalitia guvernamentala.
De altfel, Ciuhandu a mentionat ca o posibila conlucrare cu UDMR ar insemna ca Uniunea sa sustina PNTCD intr-o colaborare extraparlamentara.