Agerpres informeaza: L. Dragnea: Pana pe 5 martie vom incheia discutiile privind aliantele locale intre PSD si ACD.
Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca pana in 5 martie se vor finaliza discutiile privind crearea unor aliante locale intre PSD si Alianta de Centru Dreapta (ACD) in toate judetele.
"Din punct de vedere politic, in cateva zile dupa intalnirea pe care o avem aici, la Bucuresti, cu judetele, ei vor semna acordul si cu anexele. Anexele inseamna toate localitatile unde PSD, PNL si PC vor putea face majoritati in consiliile locale respective, inclusiv in consiliile judetene. Azi (miercuri - n.r.) am avut intalnire cu primele patru judete - Buzau, Dambovita, Ilfov si Ialomita. Nu exista probleme in niciun judet din cele patru. Urmeaza ca in zilele urmatoare colegii sa ne transmita acordurile semnate cu anexele respective", a afirmat Dragnea, la finalul unei intalniri pe care a avut-o la sediul PNL cu secretarul general al liberalilor, Radu Stroe.
El a mai spus ca in prezent nu mai exista niciun judet in care sa fie obstacole in calea realizarii acestor aliante locale.
"Pana miercuri am discutat la telefon cu toate organizatiile judetene si noi, in partea noastra, si PNL si PC. Erau unele judete unde existau unele neclaritati in ceea ce priveste prevederile din protocolul national, care s-au lamurit - intrebari legate de cum se stabilesc candidatii pentru consiliile judetene si pentru primariile resedinta de judet, daca exista posibilitatea sa mearga pe candidati comuni si in celelalte localitati. Toate intrebarile au primit raspuns si s-au clarificat", a spus Dragnea.
Potrivit social-democratului, discutiile cu organizatiile se vor incheia in "maximum 5 martie".
"Exista posibilitatea ca doua sau trei judete sa le acceptam dupa 5 martie, pentru ca unii colegi pot fi plecati din tara sau au alte subiecte, dar in principiu s-a discutat. Bucurestiul a stabilit sa fie ultima organizatie pe care o discutam, probabil undeva pe 4-5 martie. (...) In localitatile unde PSD, PNL si PC impreuna fac majoritate, vor constitui majoritatea imediat si vor proceda, acolo unde este cazul, la schimbarea viceprimarilor si a vicepresedintilor de consilii judetene", a incheiat Liviu Dragnea.