Candidatii liberali pentru Parlament au fost chemati ieri la discutii de reprezentantii Cartel ALFA, iar principalul subiect abordat a fost criza economica si efectele acesteia.

Patru din toti

In sirul de trei intalniri pe care le-au programat reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" pentru a afla de la candidatii partidelor politice un raspuns privind problemele aparute in educatie, sanatate, administratie publica, agricultura si greutatile din industrie, aparute pe fondul crizei economice, si modalitatile concrete de rezolvare prin Programul de Guvernare, ieri, le-a venit randul candidatilor Partidului National Liberal pentru un post de senator sau deputat sa stea de vorba cu reprezentantii sindicali.

Cum Partidul National Liberal are 13 candidati pentru Parlamentarele din acest an, invitatia la discutii a "Cartel ALFA" a fost adresata tuturor, insa nici macar toti cei sase "concurenti" liberali din municipiu nu au putut onora cu prezenta, doi dintre acestia fiind preocupati de o serie de probleme personale sau profesionale, fiind "invoiti" de colegii prezenti. Astfel, doar patru candidati PNL, unul pentru Senat si trei pentru Camera Deputatilor au fost prezenti ieri la discutiile cu reprezentantii sindicali, fiind vorba de candidatii PNL din Colegiile 6, 7 si 8 pentru Camera Deputatilor si candidatul liberal din Colegiul 4 pentru Senat.

Criza economica, subiectul principal

Dupa ce s-au prezentat in amanunt, atat din punctul de vedere al activitatii actuale desfasurate, cat si al formarii profesionale si al experientei acumulate din diferitele activitati in care au fost angrenati, cei patru candidati liberali pentru un post de parlamentar au vorbit, pe rand, despre originele crizei economice, aceasta reprezentand, de altfel, si principalul subiect de discutie. Mai ales ca este factorul ce a dus la degradarea tuturor sectoarelor de activitate. De remarcat este faptul ca, dupa ce au vorbit despre cum vad aceasta criza economica, liberalii au ajuns la concluzia ca: "Problema crizei din Romania nu poate fi separata de ceea ce se intampla in lume. Nu se stie exact motivul declansarii crizei, cat va dura aceasta, dar, mai ales, faptul ca nimeni nu detine, momentan, solutii concrete de rezolvare". Cu toate acestea, candidatii liberali au venit cu programul PNL anticriza si au vorbit de masurile acestui partid pentru aplanarea efectelor acesteia, fiind accentuat faptul ca se doreste crearea unei culturi a consumului si mentinerea locurilor de munca. Legat direct de problemele crizei, reprezentantii sindicali au ridicat dificultatile bancilor si a problemelor create de acestea cetatenilor.