In cea de-a doua zi a vizitei sale la Londra, ministrul roman de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a avut o serie de convorbiri cu omologul sau britanic, Jack Straw, informeaza un comunicat al MAE.
In cadrul convorbirilor, cei doi ministri ai afacerilor externe au discutat despre aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007. Secretarul de stat britanic a aratat ca la nivelul UE exista un larg consens pentru aderarea Romaniei la UE.
Ministrul Ungureanu a prezentat progresele Romaniei in procesul de aderare la UE, a multumit pentru sprijinul ferm acordat Romaniei de presedintia britanica a UE, precum si pentru incheierea procedurii de ratificare a Tratatului de aderare de catre Marea Britanie.
Cei doi demnitari au discutat cu privire la temele de politica externa pe care se va concentra cooperarea romano-britanica dupa aderarea Romaniei la UE: zona Marii Negre, cresterea profilului politicii europene de vecinatate pe agenda UE, apropierea de UE a statelor din Balcanii de Vest.
Ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a avut, de asemenea, convorbiri cu seful Secretariatului European din cadrul Cabinetului Primului-Ministru, Kim Darroch. (D.P.)