Directorul SRI, George Maior, a acuzat discursul politicienilor privind activitatea Serviciului, pe care il considera ca fiind "mult prea agresiv", si a sustinut ca a avertizat, inca de acum sase luni, ca exista "o intensificare a retoricii politice care nu are legatura cu realitatea".
"Din pacate, la nivelul retoricii politice, foarte adesea se folosesc anumite concepte si un discurs mult prea agresiv fata de ceea ce inseamna, cu adevarat, un serviciu de informatii intr-o tara membra NATO. Am avertizat si atentionat asupra acestui lucru, acum sase luni, ca exista o intensificare a retoricii politice pe acest plan care nu este in consonanta cu realitatea in cadrul acestor servicii", a spus George Maior, chestionat de ziaristi in legatura cu afirmatiile lui Marian Vanghelie, care a afirmat ca are informatii despre Mircea Basescu de la SRI, si nu de la Doi si-un sfert.
Seful SRI si adjunctul sau, Florian Coldea, s-au prezentat, astazi, la Comisia de control a SRI, pentru a discuta, potrivit lui Maior, "probleme generale aflate in competenta SRI, pe linia securitatii nationale".
"Sunt lucruri pe care noi le avem clarificate si cu care operam in munca noastra cotidiana in conformitate cu legea si cu misiunea noastra pe linia securitatii nationale", a spus Maior, inainte de intalnirea cu parlamentarii.