Compania de Apa "Oltenia" SA a ramas fara sef, dupa ce directorul general, pesedistul Liviu Mihai Ionita, si-a dat demisia din motive personale.

Dupa declinul vertiginos din ultimii ani, Compania de Apa "Oltenia" SA Craiova, controlata de consiliul municipal, intra la prespalat. Cel care a guvernat avariile aproape zilnice din reteaua orasului si populatiile de bacterii din apa "potabila" in ultimele 16 luni, Liviu Mihai Ionita, si-a dat demisia "din motive personale", dupa cum au informat reprezentantii Primariei Craiova. Potrivit edilului-sef, Antonie Solomon, la conducerea Companiei de Apa "Oltenia" SA va ramane in interimat presedintele Consiliului de Administratie, Doru Buruiana, pana la numirea unui manager permanent. "Era si timpul sa se schimbe ceva la companie, desi nimeni nu l-a 'deranjat' pe domnul Ionita. De ce spun ca era timpul? Pai, de exemplu, pentru ca orasul nu are nici acum o statie de epurare, pentru ca si craiovenii s-au saturat sa li se asfalteze strada astazi si sa le-o sparga compania maine, si multe altele...", a spus Antonie Solomon. Acesta crede ca la Compania de Apa "Oltenia" SA este nevoie de un manager cu initiativa, capabil sa gestioneze in timp real sisteme vitale pentru oras, cum sunt reteaua de alimentare cu apa si canalizarea. Presedintele Consiliului de Administratie al CAO, Doru Buruiana, pare depasit de situatie inainte de a fi prins in hora: a refuzat sa dea declaratii despre plecarea lui Ionita si despre procedura de numire a viitorului director general. "Pentru orice date vorbiti cu domnul primar!", si-a dovedit Buruiana aptitudinile. Liviu Mihai Ionita nu a putut fi contactat.

Logica lui Ionita

Ultima reusita a fostului director general Liviu Mihai Ionita a fost intreruperea apei potabile in joia Inaltarii Domnului, pe motiv de lucrari la reteaua de alimentare. Ionita si-a etalat atunci si logica de manager, explicand ca a ales ziua de joi pentru intreruperea apei fiindca sambata nu avea destui oameni sa "urmareasca retelele unde au avut loc interventiile". "Tocmai de aceea avem nevoie de o zi lucratoare pentru a putea interveni in cazul unor efecte nedorite. La final de saptamana, numarul angajatilor care formeaza echipele de interventie este mult mai mic si, tocmai de aceea, nu am ales ziua de vineri", a declarat atunci directorul CAO. La Compania de Apa, luni, marti si miercuri sunt... nelucratoare!