Sefii Finantelor doljene au fost mai intai reconfirmati in functie ieri-dimineata, apoi au primit un nou preaviz de 30 de zile. Mai multi sefi din DGFP Dolj si-au pierdut fotoliile tot incepand de ieri, cand a demarat reorganizarea interna a Fiscului.

Agitatie ieri-dimineata in cladirea Finantelor doljene, de pe strada Mitropolit Firmilian. Slujbasii statului de rang mic nu stiau carui director sa-i inmaneze hartiile sau pe cine sa treaca pe acte ca sef imediat ierarhic, din cauza ca de ieri-dimineata s-a schimbat intreaga organizare a institutiei, atat la nivel de directii, cat si de conducere.

Schimbati din functie prin e-mail

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Mihai Antonescu, si directorul executiv al institutiei, Ioan Filipescu, au fost inlocuiti din functie de doua ori in cursul aceleiasi luni. Mai intai, in virtutea "organizarii interne a institutiei", pe 3 aprilie, cei doi au primit preavize de 30 de zile, timp in care trebuia sa paraseasca fotoliile. Ieri, la prima ora, cei doi sefi cu state vechi in fruntea Fiscului doljean au fost mai intai reconfirmati in functii de conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), dupa care au primit preavizul pentru inca 30 de zile. De data aceasta, suspendarea din functie s-a facut in baza Ordonantei nr. 37/2009, legata de schimbarea din functie a directorilor si care se aplica la toate serviciile deconcentrate. "Capii" Finantelor au primit preavizele pe adresa de e-mail, iar cei de la Resurse Umane au printat hartiile si le-au dat la semnat titularilor. Nici ceilalti doi directori executivi adjuncti nu au scapat de retrogradare. Roland Caldaruse - fost director executiv adjunct al DGFP Dolj, la Activitatea de Metodologie si Administrarea Veniturilor Statului - a fost numit sef adjunct al Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Craiova. De asemenea, Alexandru Barcan - fost director executiv adjunct al DGFP Dolj, Activitatea de Inspectie Fiscala - a fost pus, de ieri, in postul de sef Serviciu Inspectie Fiscala 1.

Au disparut servicii, cu sefi cu tot

Agitatia de ieri de la sediul DGFP Dolj nu a avut drept cauza schimbarea sefilor mari, ci un amplu proces de reorganizare interna a institutiei. "Este recentralizat controlul", a spus Caldaruse pe holul DGFP Dolj, in sensul ca din doua directii de control ramane doar una. "Se revine la vechea forma de organizare", a raspuns si Antonescu, grabit sa reorganizeze serviciile. O restrangere a activitatii a mai avut loc in februarie, cand au fost reduse functiile de conducere cu 12%, spun persoane din conducerea DGFP Dolj. Un sef de birou la cinci functionari sau un sef de serviciu la opt, asa suna noile ordine din ograda Fiscului. Restructurarea demarata ieri are la baza Ordinul nr. 375/2009 al presedintelui ANAF si se refera la reorganizarea interna a Finantelor din toata tara. "Are loc o reorganizare a Directiei de Control Fiscal. De fapt, este o reunificare a celor doua directii de control fiscal, cu un singur conducator. Dupa noua reorganizare s-au redus cateva posturi de sefi de servicii si de birou, pentru ca s-a restrans numarul de servicii din institutie", a precizat si Filipescu. Dar nici unul dintre sefii Fiscului nu a putut preciza cate servicii dispar si cati sefi isi pierd fotoliul, pe motiv ca "suntem in plin proces de reorganizare". In prezent, a scapat de suspendare trezorierul-sef Florian Barbu, care coordoneaza Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica. El a declarat ca pana ieri dupa-amiaza nu primise nici un preaviz de schimbare din functie.