Cele mai importante institutii descentra-lizate din Oltenia au de ieri directori noi. Majoritatea agentiilor si directiilor au fost adjudecate de pedelisti si social-democrati.

Directorii coordonatori si adjunctii Garzii Financiare, ai directiilor vamale judeteana si regionala si ai Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din judetul Dolj au fost numiti oficial in functii ieri, in cadrul unor festivitati de investire la care a participat prefectul Florin Stancu.
Probabil pentru a risipi eventualele zvonuri rautacioase, conform carora numirile s-au facut pe criterii politice, prefectul Florin Stancu a declarat ca proaspetii directori ai Garzii Financiare, Liviu Mihai Dumitrascu - director coordonator si Cornel Corcoveanu - director adjunct, si-au castigat functiile in baza unor concursuri de proiecte organizate de minister, proiecte in urma carora celor doi sefi le-au fost evaluate "cunostintele si abilitatile de management".
Liviu Mihai Dumitrascu, inainte de a ajunge in fruntea controlorilor fiscali, a fost vicepresedintele filialei PD-L Bailesti.
La o ora dupa ceremonia de la sediul Garzii Financiare au avut loc festivitatile de ungere in functii a lui Viorel Popescu, director coordonator al Directiei Judetene Vamale, si a lui Mircea Matei - la carma Directiei Regionale Vamale.
In incheierea turului de forta de ieri, prefectul Stancu a "binecuvantat" numirea in functia de director coordonator al ITM Dolj a lui Catalin Tiberius Mohora si a adjunctilor acestuia, Raducu Alexandru Mitran si Catalin Ionut Nica.
Mohora a declarat ca doreste sa ia masuri pentru a reduce cozile la ghiseele ITM, adaugand ca una dintre problemele pe care le-a identificat pana in prezent este relatia institutiei cu publicul.

Oficieri la DSVSA si APS Dolj

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj are si ea un nou director coordonator. Mircea Ciobanu a fost investit in functie la sediul Directiei, tot de prefectul Florin Stancu. Predarea stafetei s-a facut si la Agentia de Prestari Sociale (APS) Dolj. In locul lui Marius Simcelescu, care a asigurat interimatul inca de la desprinderea de Directia de Munca, a fost numita Mihaela Ceana. In schimb, Directia de Munca si Protectie Sociala a ramas de vineri fara conducere, dupa ce mandatul directorului executiv interimar Doina Tarcomnicu a incetat, iar numirea oficiala de la ministerul de resort intarzie. Totusi, se pare ca Daniela Dobrin, cea care a ocupat functia de conducere la AJOFM Dolj, va prelua fraiele Directiei.
Sefi noi, dar si mai vechi in Gorj

20 de institutii deconcentrate din judetul Gorj au manageri, iar la altele se pregateste organizarea concursurilor. Directia Generala a Finantelor Publice Gorj este condusa de mehedinteanul Ion Cupa, iar sef al Garzii Financiare a devenit Ion Pupazan, fostul comisar-sef adjunct. La conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca va fi instalat Traian Patrascoiu, iar in fruntea Comisariatului pentru Protectia Consumatorului se afla fosta sefa, Mihaela Raducan, sustinuta de PSD. Ion Ciochina se va ocupa de asigurarea managementului la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, iar concursul pentru sefia Agentiei de Prestatii Sociale a fost castigat de fostul presedinte al TSD Gorj, Alin Vacaru. Casa Judeteana de Pensii va fi condusa in continuare de Rodica Ghimisi.

Piciorusi inca nu e hotarat

Cu toate ca nu a decis daca va ramane la Registrul Auto Roman (RAR), nefiind multumit de functie, pedelistul Vasile Piciorusi este cel care a castigat concursul de sef. La Inspectoratul Scolar Judetean Gorj a revenit Nicolae Mergea, din partea PSD, iar Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va fi condusa in continuare de pedelistul Ion Iliuta, director si in guvernarea liberala. Sefia Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura va fi asigurata de Constantin Negrea. De asemenea, Gheorghe Novac a fost mentinut la Directia Silvica Targu Jiu, Directia pentru Agricultura avand un director nou, in persoana lui Valeriu Petrica. Sef nou are si Garda de Mediu, pe Gheorghe Sanda, dar si Directia pentru Cultura - Pompiliu Ciolacu junior. Doi directori cu state vechi de plata si-au pastrat in continuare posturile de conducere. Este vorba de Robert Doicaru, la Directia pentru Sport, si Horatiu Gorun, la Directia Judeteana pentru Tineret. Un nume nou apare in fruntea Vamii Targu Jiu - Gabriela Liao, o pedelista casatorita cu un cetatean chinez. Casa de Asigurari de Sanatate il are ca manager pe pesedistul Daniel Bondoc, ginerele Sperantei Vana, fosta directoare a Casei. Unul dintre cei mai longevivi directori de deconcentrate din Gorj, Gheorghe Fometescu, seful Agentiei pentru Protectia Mediului, va ramane in continuare pe post, dupa ce a castigat concursul organizat la Bucuresti. Sanse mari de a ramane la conducerea Spitalului Judetean Targu Jiu are si doctorul Florin Mergea, instalat de liberali, dar sustinut in prezent de liderul PSD Gorj, Florin Carciumaru.

Schimbari si in Olt

Tot ieri au fost investiti in functii noi sefi la Directia Generala a Finantelor Publice si Garda Financiara Olt. La eveniment au luat parte prefectul judetului, Daniel Sarpe, subprefectul Virgil Panduru si directorul de cancelarie, Adrian Zaharia. Luni, noii sefi au fost in Capitala pentru a primi ordinele de numire. Locul Elenei Gherghina, de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt, a fost luat de Victor Mitran, care a fost numit director coordonator. Finantele au, incepand tot de ieri, doi directori adjuncti coordonatori, Gheorghe Stefan si Dumitru Mateescu. Directorul coordonator adjunct pentru activitatea de inspectie fiscala, Gheorghe Stefan, a lucrat ca inspector la Banca Nationala a Romaniei si la Banca Comerciala Romana. A fost seful Serviciului de impozite si taxe locale din cadrul Primariei Bals si, anterior numirii, a fost auditor public intern la Primaria Bals. Cel de-al doilea director coordonator adjunct pentru activitatea de administrare a veniturilor statului, Dumitru Mateescu, a lucrat ca economist la DGFP Olt si contabil-sef la Agentia pentru Protectia Mediului. A mai fost director al Directiei de control financiar fiscal si sef al Serviciului de inspectie fiscala.

Un tanar la Garda Financiara

Sefia Garzii Financiare Olt a fost preluata de Anton Criveanu, de 29 de ani. Criveanu a fost seful Serviciului executari de la Directia Generala de Venituri si Cheltuieli din cadrul Primariei Slatina. Adjunctul sau, Florin Diaconescu, a lucrat la DGFP Olt si la Garda Financiara. In ultima perioada, el a fost consilier superior in cadrul Serviciului de inspectie fiscala.