Directorul adjunct al Scolii Chiciora, din judetul Gorj, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca a permis organizarea si desfasurarea de adunari publice electorale nedeclarate in incinta unitatii de invatamant.
Primarul comunei gorjene Èšantareni, Maria Vasilescu, a sesizat politia, la sfarsitul saptamanii trecute, ca unul dintre candidatii la alegerile locale isi facea propaganda electorala intr-o sala de clasa.
Potrivit edilului, inva­ta­to­rul Gabriel Pereteanu, care ar fi trebuit sa participe la un cerc pedagogic, a organizat vineri o "asa-zisa sedinta cu parintii", la care a fost invitat si candidatul PDL, Ion Ionescu.
"Între orele 9.00 - 13.00, la Scoala Floresti am avut un cerc pedagogic si domnul Pereteanu a lipsit. Dansul a organizat o sedinta cu parintii la care a venit si candidatul PDL la Primaria Èšantareni, Ion Ionescu, care si-a facut propaganda electorala. Le-a vorbit parintilor prezenti la sedinta. Am sesizat politia despre aceste aspecte, nu este singura data cand s-a intamplat. Am facut sesizare si la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, sa i se ia din salariu domnului director adjunct pentru ca nu si-a facut orele si nici la cercul pedagogic nu a venit. Nu am primit raspuns de la cei de la ISJ Gorj", a spus Maria Vasilescu, edilul comunei Èšantareni.
Directorul adjunct Gabriel Pereteanu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca a permis organizarea si desfasurarea de adunari publice electorale nedeclarate, neinregistrate sau interzise.
Tot in judetul Gorj au mai fost sesizate doua incidente electorale, in zilele de 11 si 12 mai, pentru care a fost sesizata politia. Incidentele au fost semnalate in mediul rural, in comunele Pestisani si Silivesti. La Silivesti, politistii au constituit un dosar penal pentru furt al unui mijloc folosit la propaganda electorala, dupa ce unuia dintre candidatii la alegerile locale i-a disparut un microfon. De asemenea, politistii din Pestisani au sanctionat cu 400 de lei un cetatean care a tulburat linistea publica si i-au dat avertisment unui alt barbat care incerca sa lipeasca afise electorale pe gardul unui vecin, fara acordul acestuia.
De asemenea, la Telesti, reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca edilul Remulus Bildea si-a lipit afisele electorale pe peretii primariei. "Cred ca cei de la PDL au uitat unde si-au lipit afisele cand au candidat, in urma cu patru ani. Eu le dau voie tuturor sa isi lipeasca afisele pe primarie. Sa faca sesizare, n-au decat", a spus Bildea.