Ne aducem aminte ca pe vremea guvernarii CDR exista un partid pe nume PNTCD, care, in loc sa se ocupe de actul de guvernare, isi vana proprii oameni, declansand un adevarat scandal in interiorul partidului, soldat cu declinul guvernului ii, ulterior, cu disparitia respectivului partid din Parlament. Constatam cu ingrijorare ca in ultimul timp aceleasi practici isi gasesc continuitate si in PNL. Ieri, 29 martie a.c., PNA l-a chemat la Parchet pe Dinu Patriciu. Sa fie oare acesta un atac direct la adresa lui Tariceanu, din cauza ministrului Justitiei care tine sub observatie atenta PNA-ul?

Asadar, presedintele Consiliului de Administratie al Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost pus oficial sub acuzare, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, in cazul Petromidia. Cu toate acestea Dinu Patriciu a afirmat, dupa intalnirea cu procurorii care a durat aproximativ o ora si jumatate, ca acuzatiile sunt tendentioase si ca au asupra lui "un impact de suflet si personal". "Sunt convins ca aceasta investigatie, care este binevenita, de altfel, se va termina cu bine”, a concluzionat Dinu Patriciu, actionarul principal al grupului Rompetrol. Alte informatii vehiculate in presa sustin ca Dinu Patriciu "este dat in consemn la frontiera". In legatura cu aceste afirmatii, Departamentul de Relatii Publice si Comunicare a grupului Rompetrol al precizat prin intermediul unui comunicat ca "in discutia desfasurata astazi (n.r. marti 29 martie a.c.) la sediul Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii au comunicat, in mod extres, ca nu este luata nici o masura, conform Codului de Procedura Penala, privind interdictia de a parasi Romania si nici vreo alta masura in acest sens". Patriciu la randul sau a respins toate cele trei invinuiri care i-au fost aduse, sustinand ca sunt nereale si a precizat ca va mai reveni la audieri in data de 12 aprilie a.c.

3 persoane din conducerea Petromidia au fost chemate la Parchet

Tot ieri, trei persoane din conducerea rafinariei Petromidia s-au prezentat la Parchet pentru a li se prezenta acuzatiile ce li se aduc si pentru a li se cere lamuriri. Ancheta vizeaza, printre altele, modul de privatizare a SC Petromidia SA, stabilirea valorii actiunilor in raport cu pretul de piata, valoarea comerciala reala si instrainarea activelor rafinariei catre societatile din grupul Rompetrol. Cercetarile mai vizeaza modul de inregistrare in evidenta contabila a societatii a unor venituri in valoare de 971 de miliarde de lei. Conform Ministerului Public, procurorii vor sa stabileasca daca nu cumva a fost schimbata destinatia sumei de 4.837 de miliarde de lei reprezentand taxa de drum si daca aceasta a fost folosita in interes propriu, pentru firmele din grupul Rompetrol. In acelasi context, procurorii deruleaza anchete la rafinariile Rafo, Carom, Petromidia, Astra si Vega, privind raporturile comerciale cu mai multi beneficiari ai produselor petroliere: SC Dany Group SA, Grupul de Firme VGB, SC Star Com Oil SRL, SC Best Auto SRL.