Cu toate ca presedintele PSD, Adrian Nastase, considera ca este important ca partidul sa dea un semnal de innoire, prin venirea unei echipe tinere care sa se alature generatiei celor cu experienta, in teritoriu au fost reinstalati pe functii cei din vechea conducere. El si-a exprimat increderea ca venirea lui Iliescu va intari partidul.

Adrian Nastase a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca “PSD va fi mai puternic cu Ion Iliescu in functia de presedinte si, eventual, Adrian Nastase - presedinte executiv“. “Noi trebuie sa aratam ca avem o succesiune de generatii si o coabitare de generatii - Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mihai Tanasescu, Titus Corlatean, toate aceste generatii convietuiesc in cadrul partidului si asigura improspatarea permanenta cu lideri“, a spus Nastase.
Presedintele PSD a mai afirmat ca toate competitiile care s-au declansat in randul organizatiilor partidului pentru ocuparea anumitor functii de conducere reprezinta o sansa pentru partid si arata ca “PSD este o formatiune ideologica care s-a construit treptat si care are in momentul de fata propriul sau set de valori“.

Reinnoire prin alegerea vechilor lideri

In ciuda declaratiilor liderului PSD, innoirea partidului prin reinstalarea vechilor oameni pe functii este in desfasurare in cadrul organizatiilor judetene.
La nivelul judetului Botosani, Constantin Contac a fost reales, cu o mare majoritate de voturi, ca presedinte al filialei.
La randul sau, deputatul Viorel Pupeza a fost reales sambata cu 196 de voturi pentru, din 292 exprimate, in functia de presedinte al organizatiei PSD Bistrita-Nasaud.
In cadrul organizatiei PSD Suceava, Gavril Marza a fost reales presedinte, iar in functia de secretar executiv al filialei a fost numit Iulian Bancescu.
Presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, a afirmat in cadrul lucrarilor Conferintei ca organizatia judeteana si-a indeplinit criteriile de performanta propuse, dar ca s-au pierdut “nepermis de usor“ primariile unor localitati precum Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Falticeni.
Nici conferinta judeteana a PSD Calarasi nu a adus modificari majore. Membrii organizatiei l-au reales in functia de presedinte al organizatiei pe senatorul Doru Ioan Taracila, care a obtinut 253 de voturi dintr-un total de 339 de voturi valabil exprimate.