Puterea informeaza: Adrian Nastase intinde o mana catre UDMR
Adrian Nastase sustine ca viitorul guvern al USL, condus de Victor Ponta, ar trebui sa-l pastreze pe Kelemen Hunor la Cultura.
UDMR primeste un semn de bunavointa de la PSD, prin vocea presedintelui Consiliului National, Adrian Nastase. Acesta a declarat marti seara ca actualul ministru al culturii, Kelemen Hunor, ar putea fi pastrat in viitorul guvern al USL. Opinia lui Nastase vine ca urmare a unei intrebari legate de persoanele de Guvernul actual fata de care fostul premier are o parere buna. Nastase a mai nominalizat-o si pe Anca Boagiu, ministrul transporturilor. "Mi se pare, dincolo de unele declaratii care m-au deranjat profund, un om serios care ar putea sa lucreze pe o anumita zona", a mai spus Nastase despre Boagiu. Liderul pesedist a adaugat ca decizia privind componenta viitorului Cabinet va fi luata de Victor Ponta.
Adrian Nastase ii invita pe actualii guvernanti la dialog, spunand ca nu ne mai aflam in perioada anilor ’90, cand FSN nu putea sa discute cu PNTCD. "Nu poti sa rezolvi problemele din tara dand cu zarul sau facand o anumita preferinta pentru cineva. (...) Guvernul Romaniei, indiferent cum se numeste el, trebuie sa discute cu Opozitia din Romania intr-un moment care este critic, eu asa consider, asa am invatat politica", a conchis Nastase.
Intrebat despre o posibila colaborare Traian Basescu si Victor Ponta, fostul premier a spus ca acest fapt depinde doar de intelepciunea celor doi. Nastase estimeaza ca din toamna Guvernul ar putea ramane fara majoritate in Parlament.