Asa cum promisesera in urma cu o saptamana, social-democratii bihoreni si conservatorii vor organiza impreuna conferintele de presa saptamanale, sub sigla PSD+PC.
Prima conferinta cu participarea celor doua conduceri judetene a avut loc, ieri, la sediul PSD Bihor, din partea PSD participand Lia Pop, Ioan Mang si Claudiu Pop, iar din partea PC, Traian Bodea si Octavian Bara. Cele doua partide nu sunt la primul "mariaj", in 2004 cele doua partide participand pe lista comuna in alegeri. "Mariajul" a tinut foarte putin, conservatorii parasind alianta, pentru a se alatura Aliantei DA la guvernare.
"Vom face o echipa impreuna cu cei din PC si vom face un program de guvernare comun pentru perioada 2008-2012. Impreuna vom reusi mai mult decat am putut separat pana acum", a declarat presedintele interimar al PSD Bihor Claudiu Pop.
La randul sau, reprezentantul PC, Octavian Bara, a sustinut ca cel putin la nivel local si-au propus o colaborare foarte buna, colaborare care sa functioneze si atunci cand vine vorba de desemnarea candidatilor pentru colegiile electorale din judet. Daca pana acum conservatorii vorbeau de un singur candidat la nivel de judet, ieri conservatorii au dat de inteles ca ar dori mai multi. "Scopul comun este ca reprezentantii PSD si PC sa stranga cat mai multe voturi in cosul aliantei, indiferent din ce partid este candidatul, pentru ca la redistribuire sa avem cat mai multi parlamentari", a declarat Bara.
Cand s-a pus problema nominalizarii candidatilor pentru colegiile din Bihor, reprezentantii celor doua partide au sustinut ca inca nu sunt batute in cuie, doar saptamana viitoare urmand sa se stie cine vor fi cei desemnati candidati la alegeri. "O sa-i facem cunoscuti pe candidati saptamana viitoare. Sunt convins ca vom gasi cea mai buna formula in Bihor. Spre deosebire de trecut, acum ne propunem sa gandim inainte de a face ceva public. Nu vrem sa patim ca in trecutul apropiat", a mai precizat Claudiu Pop.