Prima sedinta a Consiliului Judetului din acest an pregateste momente de agitatie si dispute.

O ordine de zi incarcata, cu multe puncte care prefigureaza noi dispute intre alesii judetului. Inscrisa prima pe ordinea de zi, validarea mandatului de consilier judetean al lui Ion Mocanu a fost posibila in urma cistigarii procesului deschis de Dorin Meran prin care acesta a cerut sa i se recunoasca apartenenta la PSD. Dupa demisia din Consiliul Judetului a lui Cristian Gisca, urmatorul pe lista de consilieri PSD este Ion Mocanu, cel care initial a declinat propunerea de a fi validat in functia de consilier din motive legate de activitatea pe care o desfasoara la Giurgiu. Astfel s-a ajuns ca urmatorul pe lista sa fie propus pentru functia ramasa vacanta. Acesta era Dorin Meran, care la acea vreme avea ceva de rezolvat in propriul partid, legat de recunoasterea calitatii de membru PSD. Urmatoarea persoana pe lista PSD-istilor era Ana Popa, careia i s-a retras sprijinul politic. Si astfel Dieter Krampultz a fost propus pentru functia de consilier si validat in plenul CJ. Dupa ce Dorin Meran a cistigat in instanta revocarea hotaririi CJ prin care Dieter Krampultz este numit consilier, s-a revenit la propunerea initiala facuta pentru Ion Mocanu. De data aceasta Ion Mocanu, fostul director al Santierului Naval Galati, a acceptat sa fie uns consilier judetean, sustinind ca a rezolvat problemele pe care le avea de pus la punct odata cu ajungerea sa la Giurgiu, unde conduce o societate profilata pe activitati navale.

In aceste conditii PSD ruleaza cadrele pe care le are in curte, Ion Mocanu devenind consilier judetean, Dieter Krampultz incetindu-si mandatul de aproximativ jumatate de an. Propunerea ca Ion Mocanu sa faca parte din CJ a fost adusa la cunostinta comisiei de validare a Consiliului, privind avizul favorabil si urmind sa depuna juramintul pe 31 ianuarie.

Va "avea" comisie?

Analizarea cererii consilierului PD, David Craiu, de a face parte dintr-o comisie de specialitate este trecuta la punctul doi al ordinii de zi. Intr-o prima solicitare presedintele CJ, Eugen Durbaca, i-a cerut secretarului Consiliului ca cererea consilierului David Craiu sa fie scrisa la calculator din cauza ca nu intelege scrisul acestuia, lasind la de-o parte greselile gramaticale. Pina atunci David Craiu a fost rugat sa mearga pe la fiecare comisie a CJ, pentru a se familiariza cu problemele judetului.

Demisie

Show-ul alegerii vicepresedintelui CJ nu s-a sfirsit. A patra alegere pentru aceasta functie va fi executata de consilierii judeteni marti, 31 ianuarie. PD-ul sustine ca merge la alegeri cu Iulian Arama, cel pentru care fostii membri ai PD, trecuti la PNL, s-au abtinut la prima alegere a vicepresedintelui CJ. Nu este exclus ca si la aceasta noua alegere pozitia acestora sa se mentina. De altfel, intre timp, a mai aparut si un grup de consilieri independenti. Liderul acestora, Marin Costel, nu exclude posibilitatea de a se abtine la acest vot.

In sedinta de la sfirsitul lunii consilierii judeteni vor fi rugati sa ia act de demisia lui Eugen Chebac din functia de vicepresedinte, atacul in contencios facut de prefect raminind fara obiect. Ulterior alesii judetului vor fi chemati la cabina de vot si, dupa ce vor alege, vom vedea cit de bine au votat.