Primaria Craiova a sanctionat cu 25 de milioane de lei RAADPFL pentru modul neprofesionalist in care isi fac treaba angajatii Serviciului de Ecarisaj. Din acelasi motiv, conducerea regiei risca sa fie amendata si de Directia Sanitar-Veterinara, dar si de Inspectoratul de Politie Judetean.
Desi a scapat pentru o vreme de mustrarile edililor, conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a fost amendata, saptamana aceasta, cu 25 de milioane de lei. Sanctiunea a fost aplicata de Corpul de Control al municipalitatii, din cauza modului in care au fost eutanasiati aproximativ 30 de caini, vinerea trecuta. Cazul a fost sesizat atunci de Asociatia de Protectie a Animalelor "Viata Animalelor", ai caror reprezentanti sustineau ca s-a comis o barbarie, animalele fiind omorate fara sa se tina cont de lege. Deoarece Serviciul de Ecarisaj a intrat sub aripa regiei, Primaria Craiova s-a spalat pe maini, vinovata fiind considerata acum conducerea RAADPFL.
In urma verificarilor, Corpul de Control a concluzionat ca angajatii serviciului au dat dovada de neprofesionalism.
"Desi sunt bine organizati, cei de la Ecarisaj au calcat pe bec si au facut o prostie. Pentru ca nu au respectat regulile am decis sa ii sanctionam cu o amenda de 25 de milioane de lei si le-am pus in vedere sa isi faca treaba conform legii", a declarat Dan Dobrescu, seful Corpului de Control.
Vinovati pedepsiti cu sanctiune minima
Procesul-verbal de sanctiune a fost emis catre regie, deci directorului acesteia, Ilie Badescu.
Deoarece Badescu se afla in concediu medical de o buna perioada, pentru a evita alte confruntari cu edilii, locul acestuia este tinut de directorul adjunct Viorel Nicolae.
"Am fost informati ca vom fi amendati, insa nu am primit actul in sine. Cei de la primarie ne-au spus ca il vor trimite prin posta. Asa ca va ajunge la noi probabil saptamana urmatoare", a subliniat Nicolae. Directorul adjunct al RAADPFL a mai spus ca angajatii care sunt gasiti vinovati vor fi sanctionati cel mai probabil cu o penalizare salariala. S-a optat insa ca pedeapsa sa nu fie prea mare, deoarece angajatii respectivi si-ar putea da demisia. "Au un salariu foarte mic si sunt si foarte putini. Insa nimeni nu vrea sa se ocupe de prinderea cainilor, asa ca daca i-am da afara am ramane fara oameni", a incheiat Viorel Nicolae.
Regia nu va scapa insa asa usor deoarece a fost sesizat si Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dolj, care a desfasurat in paralel doua anchete. "In primul caz au fost finalizate cercetarile, in prezent fiind asteptat rezultatul necropsiei de la Directia Sanitar-Veterinara. In functie de acesta, dosarul va fi inaintat catre institutia sus-numita care este in masura sa aplice sanctiuni", a declarat Maria Vasile, purtator de cuvant in cadrul IPJ Dolj.