Radu Tudor publica in Jurnalul National articolul intitulat "Opozitia, gata sa-l resusciteze pe presedintele Traian Basescu", pe care il puteti citi in continuare.
Pe fondul unor prognoze din ce in ce mai proaste pentru starea economica a Romaniei, nu se stie cine a inventat un non-subiect: intrarea opozitiei la guvernare. Daca as fi un debutant in aceasta meserie de jurnalist poate as fi tentat sa musc momeala aruncata de un marinar iscusit. Cum se intampla sa fiu mai vechi in meseria asta, privesc amuzat la iluziile unor confrati mai tineri. Nu-i mai putin adevarat ca diferiti politicieni din PSD sau PNL, cu un IQ variabil sau inca insuficient testat, dau apa la moara celor care speculeaza. Exact asta vrea si cel care a lansat diversiunea. Sa fie mestecat subiectul, sa muste plevusca, sa tina agenda ocupata cu prostii.
Cat timp delegatia FMI s-a aflat in cea mai recenta vizita a sa in Romania, premierul Emil Boc a gasit de cuviinta sa blameze... Curtea Constitutionala si inundatiile pentru situatia economica a tarii. Acest personaj demn de toata mila, caruia cineva i-a dat volanul tarii pe mana, pentru ca el bause si nu se putea aseza personal pe locul soferului, devine mai respingator pe zi ce trece. N-are pic de curaj, de pricepere in ceea ce face. Pe mana lui, tara se duce cu viteza spre fundul prapastiei, de unde vom iesi greu. Foarte greu. Chiar si pentru colegii sai din PDL, Boc e un simbol al esecului.
De partid si de stat. Pe mana lui, PDL s-a prabusit in sondaje, popularitatea castigata pe umerii lui Traian Basescu e praf si pulbere. Iar presedintele Romaniei, incapabil sa vada tabloul trist al unei tari supuse unor cazne ingrozitoare de incompetentii de serviciu, prefera sa moara politic cu tara de gat. Sunt destule voci care sa-i fi spus deja lui Traian Basescu un fapt mai mult decat evident: Boc trebuie schimbat cu orice pret. Este ca un tinichigiu intr-o sala de operatie pe cord deschis. Haosul si incompetenta sunt la ele acasa. Pacientul trage sa moara, iar Boc da vina pe... inundatii. Rafuiala in interiorul partidului de guvernamant atinge cote de paroxism.
Ceea ce a vazut toata lumea la organizatia din Constanta este expresia unor lupte uriase intre gastile care vor sa acapareze total PDL. Nu-i mai putin adevarat ca imaginea pare capturata dintr-o realitate africana. Cu acei vulturi hamesiti care se bat pe starvul unei bovine moarte. PDL moare sub ochii lor, dar ei se bat sa-l stapaneasca. E lupta de clasa pentru cadavrul de rasa. Formatiunea asta si moarta poate fi stoarsa de bani. Pocneste de mosteniri bogate, de la frunze de milioane de euro pana la vanzari anterioare ametitoare. In loc sa profite de acest moment favorabil din punct de vedere politic, opozitia lasa loc de interpretari atunci cand vine vorba despre venirea ei la guvernare. Abia intarita in sondaje pe fondul guvernarii de tip Cartoon Network a lui Boc, frumoasa si inteligenta opozitie se grabeste ca fata mare la maritat. Vrea cu orice pret sa-si faca praf bruma de sansa ca peste doi ani sa castige tot in locale si parlamentare.
PSD si PNL vor sa darame Guvernul. Foarte bine, asta e rolul opozitiei. Dar, dupa ce Basescu si echipa lui au facut tara praf, iar perspectivele urmatorilor doi ani sunt absolut dramatice in orice evaluare rationala, tu sa vrei guvernare e o inconstienta. Acest regim trebuie sa-si epuizeze toate solutiile, toate resursele. Traian Basescu a dorit sa detina puterea absoluta prin acest Guvern si prin majoritatea aferenta lui, sa si-o asume pana la capat. Actualul presedinte si PDL ar primi cel mai zdravan colac de salvare daca PSD si PNL, in dorinta lor nefericita si oarba de a pune mana pe resursele mici si vlaguite, s-ar precipita spre guvernare acum. Au toate sansele, daca o fac, sa readuca PDL la peste 35 la suta in doi ani, iar ei sa nu poata incropi o majoritate clara.
Voi urmari cu mare interes daca Victor Ponta si Crin Antonescu s-au hotarat brusc sa-i dea o mana de ajutor lui Traian Basescu. Oricum, ciondaneala lor imatura, derulata prin talk-show-uri televizate, ajuta mult... Pe el, nu pe ei.

N.Red. Toata stima pentru Radu Tudor, dar acesta ar trebui sa fie atent la o subtilitate care ii scapa. Este foarte bine ca Victor Ponta si Crin Antonescu se ciondanesc. Este lupta dintre Stanga si Dreapta, o lupta din care PDL si Basescu sunt exclusi.