Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, le-a multumit ieri senatorilor din grupul PSD pentru ajutorul si expertiza acordate proiectelor legislative din domeniu.
"Am multumit colegilor pentru faptul ca Ministerul Justitiei, initiator al actelor normative in ceea ce priveste reforma sistemului judiciar, s-a bucurat de sprijinul nu numai legat de votarea cu celeritate a acestor texte de lege, dar si in sensul unor contributii de fond, cred eu extrem de interesante si de substanta", a declarat Diaconescu.
Ministrul Justitiei a discutat cu senatorii PSD ce mai este de facut in actuala legislatura privind legile care intereseaza sistemul judiciar. Aceste proiecte, chiar daca nu sunt stringente pentru integrarea in Uniunea Europeana, sunt importante pentru Justitie.
In aceasta categorie, Diaconescu a inclus eliminarea recursului in anulare si din zona penala, statutul personalului auxiliar din sistemul judiciar, legile prin care se intaresc mecanismele de transparenta legate de legile anticoruptie.