In Jurnalul National a aparut un articol intitulat "Floriana Jucan: Crisitian Diaconescu a fost fortat sa nu mai candideze", pe care il puteti citi in continuare.
'In cadrul emisiunii Q&A", la Antena 3, jurnalista Floriana Jucan a declarat ca Cristian Diaconescu ar fi fost fortat sa-si retraga candidatura la sefia PSD. Jucan a afirmat ca a primit, spre publicare, 36 de pagini de monitorizare, insotite de suport video, in care social-democratul ar fi fost surprins in mai multe situatii "compromitatoare".
"In urma cu circa o saptamana a venit cineva la mine - l-am considerat atunci din tabara lui Mircea Geoana - cu o monitorizare a lui Cristi Diaconescu. Nu am publicat-o niciodata, desi ea mi-a fost incredintata spre publicare. M-am gandit ca nu trebuie sa intru in acest joc, mai ales pentru ca urmau aceste alegeri", a spus Jucan.
Potrivit lui Jucan, social-democratul ar fi fost monitorizat, in perioada 1-10 februarie, de un serviciu de informatii a carui identitate nu a fost dezvaluita. Monitorizarea ar releva cel putin doua aspecte compromitatoare la adresa politicianului, o vizita la un controversat om de afaceri si un moment din viata privata care ar demonstra imoralitatea acestuia.
"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Victoriei, sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a completat, de aceasta data la Realitatea TV, Floriana Jucan.
Cristian Diaconescu a replicat negand informatia si declarandu-se nesantajabil. "Ceea ce ar trebui sa ne preocupe este ca exista posibilitatea de a urmari pe cineva. Nu automat cine este urmarit este si vulnerabil"
"Cat am fost ministru de Externe - vreau sa va spun ceva in premiera - sigur, am avut amenintari. Amenintari de natura sa puna institutiile statului in miscare pentru protectie. N-as putea sa detaliez", a mai spus Diaconescu.
Cu toate acestea, pesedistul a recunoscut ca a fost la sediul SRI din Piata Victoriei, insa pentru a avea "o discutie in legatura cu un proiect in ceea ce priveste scutul anti-racheta", dar si ca s-a intalnit, pe 5 februarie, "si cu oameni de afaceri si cu jurnalisti".
Ulterior retragerii candidaturii sale, Diaconescu a mai anuntat ca, dupa acest Congres, intentioneaza sa renunte la detinerea vreunei functii in partid.'