Locuitorii din judet au dovedit ca nu-i intereseaza aproape deloc cine ii va conduce in urmatorii patru ani. Cifrele vorbesc de la sine.

In turul al doilea, la ora 10, judetul Galati se situa pe unul dintre ultimele locuri la nivel national in ceea ce priveste participarea la urne, cu un procent de 6,58%, fata de media pe tara de 7,02%.

Ca de obicei, zona urbana a ramas mult in urma raportat la mediul rural. Astfel, in urban votasera pana la ora 10 doar 5,04% dintre galateni, in timp ce in mediul rural procentul era dublu pentru acelasi interval orar (10,61%). La inchiderea urnelor se prezentasera pentru a-si exercita dreptul de vot doar 40,32% dintre electori, cu aproape 6% mai putini decat in primul tur.

Locuitorii din mediul rural s-au detasat serios de urban, la ora inchiderii urnelor in primul tur inregistrandu-se o participare de 57,93%, fata de doar 37,55% in mediul urban. In turul al doilea raportul urban-rural a fost de 33,96% la 56,98%, Galatiul ocupand una dintre ultimele pozitii la nivelul tarii in ceea ce priveste participarea la vot.