Primariile din Gorj au strans cureaua cat au putut pentru a cheltui cat mai putini bani cu deszapezirea localitatilor. Iarna grea a afectat insa bugetele si asa firave ale principalelor orase din judetul Gorj.
Cativa edili spun ca au reusit sa mai scada din cheltuieli datorita aprovizionarilor facute vara trecuta si astfel au fost nevoiti sa investeasca bani doar in motorina si in salariile angajatilor de la deszapezire, nu si in material antiderapant. In alte cazuri, bugetele alocate au fost cheltuite aproape integral, in anumite perioade ale iernii fiind inregistrate si interventii zilnice pentru inlaturarea zapezii din cartiere si de pe principalele artere rutiere. Cea mai mare suma cheltuita pentru deszapezire, respectiv 700.000 de lei, a fost inregistrata la Targu Jiu. In municipiu s-au consumat 19 tone de clorura de calciu lichida, 23 de tone de clorura de calciu solida si 1.450 de tone de nisip si sare.

Cel mai ieftin, la Carbunesti

In municipiul Motru, edilii au cheltuit pentru deszapezirea orasului 160.000 de lei. A mai fost utilizata si cantitatea de 350 de tone de material antiderapant. "Noi am avut noroc ca nu avem multe strazi, ca si asa bugetul este foarte sarac. Tot s-a cheltuit suma de 160.000 de lei. La problemele pe care le avem, nu cred ca ii convine nimanui sa arunce niste bani in zapada. Bine ca am scapat", a mentionat Tudor Dobrica, viceprimarul din Motru. Autoritatile din Targu Carbunesti au scapat cel mai ieftin in ceea ce priveste fondurile cheltuite cu deszapezirea. Potrivit primarului Mihai Mazilu, suma alocata pentru actiunile de curatare a zapezii nu a depasit 25.000 de lei. "Stiam ca nu avem bani nici ca sa platim curentul in scoli, dar sa mai dam pe nisip sau motorina. Am cheltuit atata cat am avut. Am scapat mai ieftin pentru ca ne-am aprovizionat cu nisip de la raul Gilort", a mentionat edilul din Targu Carbunesti.