Declaratiile facute de Valeriu Stoica, vicepresedintele Partidului Liberal Democrat, potrivit carora PNL se va desfiinta dupa urmatoarele alegeri, nu sunt considerate serioase de catre vicepresedintele Partidului National Liberal, senatorul Puiu Hasotti. De altfel, PNL se pregateste pentru Delegatia Permanenta, care va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare. In ceea ce priveste candidatul formatiunii politice la Primaria Constanta, lucrurile nu s-au lamurit inca, asteptandu-se in continuare propunerile Organizatiei Municipale a PNL Constanta.
In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc sambata, 25 august, vicepresedintele PLD, Valeriu Stoica, afirma ca Partidul National Liberal se va desfiinta imediat dupa urmatoarele alegeri. Aceasta afirmatie este considerata insa ca fiind neserioasa de catre vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti. "Eu pot comenta declaratii normale si chestiuni logice si nu elucubratii de genul acesta", sustine senatorul liberal Puiu Hasotti. La randul sau, vicepresedintele organizatiei judetene a PNL, Victor Manea, este de parere ca desfiintarea PNL este doar un vis. "Acesta este visul domnului Stoica, numai ca jocurile pe care le-a facut pana acum nu i-au iesit. Oricum aceste jocuri pe care le face nu vor putea duce niciodata la desfiintarea celui mai vechi partid din tara", a declarat Manea. In ceea ce priveste activitatea viitoare a Partidului National Liberal, membrii acestuia se pregatesc pentru Delegatia Permanenta. "Delegatia Permanenta va avea loc cel mai probabil in aceasta saptamana, de joi pana vineri. In cadrul actiunii vom discuta despre proiectele legislative, precum si despre alte lucruri", sustine senatorul Hasotti. Daca unele partide s-au hotarat deja care va fi candidatul care-i va reprezenta la alegerile locale din 2008 pentru Primaria Constantei, nu acelasi lucru se poate spune si despre liberali. "Ne pregatim de alegerile locale, insa deocamdata nu a fost nominalizat un candidat pentru Primaria Constanta. Probabil ca in perioada urmatoare se va stabili si acest lucru. Numirea unui candidat pentru aceasta functie este insa atributul organizatiei municipale", a afirmat liberalul Victor Manea.
Manea nu se viseaza europarlamentar

Pentru candidatii care au fost propusi pentru ocuparea postului de primar din diferite localitati de pe raza judetului Constanta s-a incheiat deja o prima serie de pregatiri. "Sunt convins ca anul viitor vom avea succes la alegerile locale si ca scorul general pe judetul Constanta va fi mai mare de 20%", a mai declarat Victor Manea. Pe langa alegerile locale, liberalii se pregatesc si pentru alegerile europarlamentare. Acestea vor avea loc, dupa cum au convenit partidele politice, pe data de 25 noiembrie. Chiar daca pregatirile sunt in toi si multi politicieni si-ar da si mana dreapta numai sa apara pe listele pentru Europarlament, pe Victor Manea nu il intereseaza un asemenea post. "Nu mi-am propus sa fiu parlamentar de nici un fel. Nici in Europarlament si nici in Parlamentul Romaniei. Eu sunt o persoana cu alte calitati, printre care insa rabdarea, un lucru esential pentru parlamentari, nu se numara. Cred ca si la alegerile europarlamentare ne vom descurca insa foarte bine si vom obtine rezultate bune", a adaugat in incheiere liberalul Manea.