Partidul Democrat Liberal a demarat o campanie in forta, de informare a cetatenilor cu privire la candidatii acestui partid pentru primariile din judetul Constanta. Episodul Mangalia de acum doua saptamani, acolo unde, alaturi de primarul Zanfir Iorgus, au mai fost "introdusi" audientei inca cinci candidati din sudul litoralului, a fost repetat sambata si duminica in trei locatii complet diferite: comuna Valu lui Traian, respectiv orasele Murfatlar si Negru Voda. Fiecare candidat a fost insotit si de explicatiile proiectate pe un panou, din care au reiesit - conform sondajelor de opinie, dar si rezultatelor obtinute la europarlamentare - sansele oamenilor pe care se bazeaza, la alegerile locale din 2008, PDL. Conform pronosticurilor inaintate de presedintele PDL Constanta, deputatul Stelian Dutu, exista mari sanse ca toti cei prezentati in cursul acestui week-end sa devina primari. Daca nu din primul tur, cum este cazul primarului din Valu lui Traian (care, de altfel, nu are nici un contracandidat la momentul de fata), macar din turul doi - cum este cazul lui Gheorghe Cojocaru, candidatul PDL pentru Primaria Murfatlar, actualmente viceprimar al orasului mentionat si, nu in ultimul rand, finul primarului de Valu. Mentiunea relatiei dintre Mitroi si Cojocaru a fost facuta chiar in cadrul prezentarii candidatilor, tocmai pentru a fi explicata mai bine si corect indarjirea primarului Mitroi de a "scoate" primar PDL la Murfatlar, zona de care, de altfel, si raspunde potrivit "fisei de partid".
Caminul Cultural din Valu lui Traian a fost, sambata, 1 martie a.c., gazda prezentarii candidaturilor din sase localitati: Poarta Alba, Ciocarlia, Cobadin, Castelu, Murfatlar si, bineinteles, Valu lui Traian. Dincolo de cuvintele adresate de nominalizatii PDL pentru fotoliile de primari, de retinut si comentariile presedintelui PDL Constanta, Stelian Dutu: "Ne luptam cu un PSD smecheros si un PNL oarecum pervers". Aprecierile lui Stelian Dutu la adresa partidelor rivale nu s-au oprit aici, acesta afirmand ca intre PSD si PNL "in Constanta exista o casatorie neoficiala", "consumata" prin "pupaturi prin toate locurile vizibile si invizibile".

PDL crede ca va fi un tur doi Cojocaru-Crivineanu la Murfatlar

Revenind la candidati, pentru Poarta Alba PDL l-a prezentat pe Vasilica Delicote, creditat cu 28,8 procente momentan. La Ciocarlia, candidatul PDL este fostul primar Nicolae Marghiol, care a adus aminte audientei de vremurile cand el conducea destinele localitatii. In comparatie, mandatul 2004-2008 a fost caracterizat ca fiind unul al indiferentei si goanei dupa imbogatire de care da dovada actualul primar, Traian Dragomir (PSD). La Ciocarlia, scorul este strans: Dragomir are, potrivit sondajelor, 41,6%, in timp ce Marghiol - 41,8%. Mergand mai departe, la Cobadin candideaza Ion Dinescu, la Castelu parca vesnicul primar Nicolae Anghel, iar la Murfatlar - Gheorghe Cojocaru. Misiunea lui Gheorghe Cojocaru va fi una grea, dar se intrevede un tur doi in care are, dupa cum a subliniat si Stelian Dutu, toate sansele sa il invinga pe actualul primar, Nicolae Crivineanu (PSD).

Mitroi: "Nici mort nu mai vreau sa aud de PSD!"

Ultimul prezentat, dar cel mai bine cotat primar al PDL din acest moment, Florin Mitroi a tinut sa-si prezinte, cu aceasta ocazie, si mentorii: viceprimarul Nicolae Bucel si primarul din Costinesti, Traian Cristea, cel alaturi de care, de cele mai multe ori, bate la usile ministerelor de la Bucuresti pentru a obtine fonduri, fiecare pentru localitatea pe care o reprezinta. Florin Mitroi va castiga fara probleme un nou mandat la Primaria Valu lui Traian in conditiile in care, potrivit sondajelor, se bucura de aprecierea a 82,3% din locuitorii comunei. Un aspect interesant mentionat de Mitroi atat la Valu, cat si la manifestarea desfasurata duminica la Negru Voda a fost: "Nici mort nu mai vreau sa aud de PSD!". Primarul din Valu lui Traian a explicat ca "vinovat" de aceste sentimente se face presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cel care "imi face dosare si imi da amenzi", a spus Mitroi, precizand ca una dintre amenzi, in valoare de 600 de milioane de lei pe care a primit-o de la CJC a contestat-o si este pe punctul de a o castiga. La randul sau, Stelian Dutu a avut numai cuvinte de lauda la adresa primarului din Valu, adaugand, ferm, ca: "Mitroi va castiga, Cojocaru (candidatul pentru Primaria Murfatlar) si el, si va exista o competitie intre nas si fin".

Urziceanu, candidatul emotionat

Dupa o sambata agitata la Valu lui Traian, a urmat prezentarea de candidati de la Negru Voda, de ieri, PDL facand cunoscute propunerile pentru Cerchezu, Comana, Dumbraveni, Baraganu, Chirnogeni. Cum era de asteptat, PDL a scos la inaintare si candidatul pentru orasul care a gazduit evenimentul: Petrica Urziceanu. Emotionat pana peste poate, Urziceanu a marturisit, la un moment dat, ca este pentru prima data cand se adreseaza intr-una astfel de cadru. Planul democrat-liberalului este simplu: ridicarea localitatii Negru Voda la rangul de oras, la propriu, nu doar cu numele. Si, intr-adevar, Negru Voda nu da deloc senzatia de oras, lucru constatat, cu regret, si de Narciz Amza, originara din aceasta localitate...