AGERPRES informeaza: Ioan Oltean: "Daca guvernul nu gaseste solutii de rezolvare a problemelor, singura solutie este plecarea guvernului"

Daca guvernul nu gaseste solutii de rezolvare a problemelor reale cu care se confrunta Romania, singura solutie este plecarea guvernului, a declarat vineri, la Bistrita, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, care a avansat si un termen de o luna pentru prezentarea unui set de masuri de catre Executiv.
Ioan Oltean recunoaste ca masurile luate pana acum de guvernul Boc nu au adus "un plus de mancare in farfuria cetateanului". "Este adevarat - si acesta este lucrul cel mai grav - ca toate masurile pe care guvernul le-a luat, masuri de criza peste care s-au pus masuri de modernizare a tarii, n-au adus pana in acest moment un plus in buzunarul cetateanului, un plus de mancare in farfuria cetateanului. Este un lucru absolut adevarat si stim, dar in acelasi timp este adevarat ca sunt create toate premisele ca incepand din acest an acest lucru sa se intample. Si este pacat ca intr-un moment in care se conturau sau se contureaza aceasta realitate au aparut miscari care pun in dificultate Romania si guvernul in gestionarea corecta a societatii romanesti", a spus Oltean.
Liderul PDL considera ca, daca aceste masuri de rezolvare a problemelor semnalate de oamenii iesiti in strada nu vor fi gasite, singura solutie ramane plecarea guvernului, pentru ca semnalul tras de romani este ca a ajuns "la maxima suportabilitate". "Guvernul a luat act. Poate ca, prin prisma acestor miscari, a realizat mai bine decat oricand care este situatia reala din Romania. Poate ca ‘furat‘ de acest acord tacit al populatiei privind reformele a crezut ca se poate continua la nesfarsit si ca populatia poate sa astepte chiar pana cand guvernul va avea la indemana chiar toate posibilitatile. Iata ca populatia a venit si a tras un semnal de alarma extrem de puternic: opriti-va, ajunge, am ajuns la maxima suportabilitate. Si aici guvernul trebuie sa inteleaga acest lucru si sa gaseasca solutii de rezolvare a problemelor, pentru ca altfel nu exista decat o singura solutie - plecarea guvernului. Este clar, daca guvernul nici acum nu realizeaza care sunt dificultatile tarii si nu se apleaca cu mai multa atentie asupra solutiilor ce se impun, aceea e solutia, care v-o spune strada", este de parere Oltean.
Secretarul general al PDL apreciaza ca guvernul ar trebui sa prezinte un set de masuri cam intr-o luna de zile, dar s-a ferit ca faca sugestii in acest sens. "Guvernul avea un set de masuri pregatite. (...) Nu vreau sa le prezint, pentru ca nu sta in competenta mea, sunt un om politic. V-am spus doar ca guvernul va trebui sa vina cu un set de masuri care sa duca la dezamorsarea acestor tensiuni. E obligat, altfel guvernul va trebui sa plece. (...) Eu cred ca cam intr-o luna de zile - zic asa la intamplare, nu e un termen pe care eu mi l-as asuma cu certitudine, dar cred eu ca intr-o luna de zile guvernul ar trebui sa vina in fata populatiei cu un set de masuri care sa duca la rezolvarea in mare parte a problemelor cu care se confrunta tara. (...) Nu mi-as permite sa sugerez public aceste masuri, pentru ca n-as vrea lumea sa zica: uite ce a spus deputatul Oltean si premierul sa vada altceva. Dar va asigur ca in structurile noastre politice ii sugeram premierului si guvernului cam cum vedem noi, cei care suntem in afara guvernului, aceasta problema", a mai declarat Oltean.
In opinia lui Ioan Oltean, doar "lipsa de tact" a celor aflati la guvernare a facut ca pana acum sa nu existe un dialog cu opozitia pe tema masurilor ce trebuie luate, dar a apreciat pozitiv initiativa guvernului de a invita opozitia in cadrul unei comisii de dialog social si economic, unde sa dezbata aceste probleme.
Deputatul PDL a adaugat ca, in cazul in care premisele economice sunt favorabile, Executivul poate lua in calcul o eventuala majorare a salariilor si indexarea pensiilor, dar spune ca partidul sau nu este adeptul masurilor populiste, chiar daca risca "prezenta in parlament". "Noi nu suntem adeptii masurilor populiste. Daca eram adeptii masurilor populiste, nu ajungeam aici. Noi ne-am riscat si in continuare ne riscam existenta noastra sau prezenta noastra in parlament", a mai spus Oltean.