Deputatul PSD Claudiu Manda a anuntat, intr-o conferinta de presa, candidatura lui Vasile Bulucea la titlul de cetatean de onoare al Craiovei. Manda a tinut sa precizeze ca nominalizarea fostului primar de trista amintire la obtinerea titlului onorific este o initiativa personala in conditiile in care pe vremea lungului mandat al lui Bulucea la Primaria Craiovei nici nu l-a apreciat si nici nu l-a votat. „Nu sint un fan al lui Vasile Bulucea. L-am votat pe Solomon. Nu l-am intrebat pe Bulucea daca si-ar dori aceasta onoare, iar in conditiile in care nu si-ar dori e problema lui!“, a tinut sa precizeze Claudiu Manda. Propunerea surprinzatoare a deputatului vine intr-un moment in care Vasile Bulucea parea definitiv iesit la pensie din viata politica si din PSD din moment ce la alegerile locale a facut figuratie pentru Forta Democrata, condusa la acea vreme in judet de apoliticul Dinel Staicu. In aceste conditii, ori Manda s-a reorientat politic si foloseste sediul PSD abuziv, ori si-a pierdut simtul masurii, emitind pareri personale in recreatia mare de la parlament.

Ultima gaselnita a mai-marilor PSD in materie de refacere a imaginii partidului a fost exprimata, e drept, in nume personal, de deputatul PSD de Dolj, Claudiu Manda, care l-a propus pe fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea, pentru titlul de cetatean de onoare al orasului.

Propunerea lui Manda pare cel putin neserioasa, in conditiile in care scandalurile legate de contractele cu Luxten, groapa de gunoi de la Mofleni, Velodromul si bulevardul Romanescu, contracte incheiate pe vremea mandatului lui Bulucea, au adus pagube enorme bugetului primariei si bani frumosi in buzunarele societatilor contractante. Poreclit din nu se stie ce motive „Bulucea 10%“, fostul primar si-a gasit in tineretul PSD, al carui presedinte este Manda, trambulina catre relansare dupa ce in campania electorala locala a ratat ocazia de a fi parasutat deasupra orasului din avionul Fortei Democrate.

PSD vrea ca Bulucea sa circule gratuit cu RAT

Distinctia „cetatean de onoare“ se acorda de regula acelor personalitati care si-au pus viata si activitatea in slujba orasului, care au facut ceva bun pentru cetatenii orasului, care sint dincolo de orice fel de banuieli urite legate de interesul personal, spaga sau mita, coruptie sau prostie. „Din moment ce senatorul Radu Berceanu a fost nominalizat pentru aceasta distinctie doar pentru ca a salvat de la faliment Combinatul Chimic, de ce sa nu fie si Bulucea, care a facut mult mai multe lucruri care, este drept, au fost indelung comentate si pozitiv, si negativ.

Pina la urma, cel care detine aceasta distinctie nu are decit avantajul ca poate circula gratuit cu mijloacele de transport in comun“, a spus Claudiu Manda. Daca deputatul vrea sa-i ofere gratuit lui Bulucea plimbari cu mijloacele de transport in comun ale orasului pentru ca abonamentul pentru pensionari este prea scump, atunci ar fi putut sa se informeze la RAT, de unde ar fi aflat ca pensionarii care au virsta peste 70 de ani, limita in care Bulucea se incadreaza de mult, beneficiaza de gratuitate pentru mijloacele de transport in comun. In aceste conditii, ori Manda vrea sa faca rost de un abonament gratuit pentru o alta persoana decit cea pe care o stie tot orasul, ori crede ca titlul de „cetatean de onoare“ se reduce doar la acest lucru si atunci, pe principiul ca daca tot nu valoreaza nimic, hai sa i-l dam si lui Bulucea!

„Cit am sa fiu eu primar, Bulucea nu va fi cetatean de onoare“

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost foarte transant cu propunerea deputatului: „Cit am sa fiu eu primar al orasului, nu am sa-l fac niciodata pe Bulucea cetatean de onoare. Nu pot sa uit ce ne-a facut mie si intregului oras pe vremea cind taia si spinzura in primarie. Bulevardul pe care l-a facut trebuie sa-l sparg eu acum, ca sa bag canalizare, pentru ca lui nu i-a dat in gind ca daca te apuci sa faci bulevarde trebuie mai intii sa bagi utilitatile. Gropa de gunoi de la Mofleni a bagat-o intr-un contract pe care ma straduiesc acum sa-i mai tai din clauzele inrobitoare. Parcarile le-a dat pentru 25 de ani, iar pe noi ne injura lumea. Cum pot sa-l fac cetatean in conditiile in care cit a fost primar a amanetat bugetul pentru citeva zeci de ani!“

Viitorul cetatean de onoare al Craiovei, senatorul de Dolj, Radu Berceanu, pare usor surprins de propunerea colegului sau de parlament: „Bulucea pentru PSD a facut multe lucruri. Daca le-a fost atit de drag, de ce la alegeri nu l-au mai propus pentru primarie? Nu era normal sa-l sustina atunci? Domnul deputat Manda este mult prea tinar!“, a remarcat senatorul Berceanu.

Tinar sau nu, Claudiu Manda, prin asumarea propunerii, s-a umplut de „glorie“ fara a se gindi ca mortul de la groapa nu se mai intoarce!