Deputatul Lucian Bolcas, vicepresedintele Partidului Romania Mare si al Camerei Deputatilor, nu crede ca excluderile si dezertarile din partid vor afecta forta acestei formatiuni. "Forta grupului nostru parlamentar a fost data de calitatea oamenilor care isi fac treaba atat in partid, cat si in Parlament", a declarat pentru "Replica" liderul PRM. In ciuda plecarilor din ultimul timp, PRM-ul ramane, in opinia deputatului Bolcas, partidul-cheie din Parlament, formatiunea care "influenteaza decisiv balanta voturilor". Mai mult, in conditiile in care social-democratii si liberalii se afla la un pas de disparitie de pe scena politica, PRM se afla pe un trend ascendent foarte puternic, lucru care nu trebuie evidentiat de nici un sondaj de opinie, crede deputatul.
Problema sondajelor de opinie a fost mereu una foarte contestata de PRM, care se crede "furat" constant de catre institutele de sondare a opiniei publice. La fel au stat lucrurile si in cazul sondajului emis zilele trecute de catre Biroul de Cercetari Sociale, care a cotat PRM-ul cu un punctaj mult mai mic decat cel evidentiat in precedentele sondaje. "Rezultatele acestor sondaje nu exprima o realitate palpabila pentru oricine, aceea ca PRM creste, iar acest lucru nu trebuie evidentiat de nici un sondaj, este mai presus de ele", ne-a declarat deputatul Bolcas. "Sondajele sunt facute de bagatori in seama", a fost concluzia vicepresedintelui Camerei Deputatilor. In ceea ce-i priveste pe cei de la Biroul de Cercetari Sociale, acestia reprezinta "o asociatie de gunoieri din punct de vedere al sociologiei", crede Bolcas. "Adrian Nastase e icoana lor", a mai spus deputatul, comentand scorul paradoxal de mare pe care il are PSD-ul in acest sondaj, cu toate scandalurile din ultimul timp. Soarta fostului partid-stat pare a fi oricum pecetluita: "E treaba lor, ei l-au facut, ei sa-l desfiinteze. De altfel, este stiut faptul ca social-democratia a avut mari esecuri in toata istoria Europei. Important este totusi ca in spectrul politic romanesc sa fie reprezentate cele patru forte politice: liberalii, socialistii (si nu neaparat social-democratii), nationalistii si popularii". Social-democratii nu sunt insa singurii care au serioase probleme; liberalii sunt in pericol sa dispara de pe scena politica.

"PD este un partid de parveniti, PNL reprezinta o traditie pe care nu o merita"

"Liberalii sunt calcati in picioare de democrati. Explicatia e foarte simpla: PD este un partid nou, de parveniti, iar PNL reprezinta totusi o traditie, dar de care nu sunt demni", a explicat Bolcas framantarile prin care trece acum Alianta. Iar soarta eventualilor "someri" politici care ar rezulta in urma scindarilor din PSD si PNL nu pare foarte roz. PRM nu este dispus sa primeasca pe oricine in randurile sale: "Noi nu primim oameni asa usor, suntem foarte rezervati. In cazuri exceptionale, in care ni se va solicita acest lucru, vom sta de vorba cu fiecare in parte si in functie de calitatile morale ii vom accepta sau nu. Noi nu facem aceasta 'piata politica', pe care o vedem acum", a marturisit deputatul Bolcas. Iar ultimul exemplu dat de PRM in ceea ce priveste exigentele sale pare a fi cazul senatorului de Hunedoara, Viorel Duca, exclus recent din partid pentru ca nu a vrut sa se implice in rezolvarea crizei declansate de sentinta justitiei americane in cazul uciderii lui Teo Peter. "Senatorul Duca a fost total necunoscut, atat in Parlament, cat si in judetul pe care il reprezenta. S-a complacut intr-un soi de turism parlamentar, fiind plecat mai mereu din tara", a comentat liderul PRM decizia de excludere din partid a lui Duca. "Nu e nici o pierdere sa excluzi un necunoscut", a incheiat deputatul Bolcas.