Barometrul de „vizibilitate” a alesilor in presa nationala aduce de fiecare data surprize majore in ceea ce priveste oglindirea activitatii parlamentare in mijloacele de informare. Astfel, facindu-se o retrospectiva a activitatii din sesiunea septembrie - decembrie 2006, s-a constatat ca, in ceea ce priveste gradul de vizibilitate al deputatilor galateni in presa scrisa, deputatul conservator Bogdan Ciuca ocupa primul loc intr-o ierarhie a alesilor galateni, cu 143 de referiri facute in presa scrisa si 101 aparitii, toate in context neutru. Pe pozitia a doua a acestui clasament se afla social democratul Dan Nica, cu 12 referiri in context neutru si una in context negativ, urmat de deputatul PRM Liviu Codirla cu 5 referiri si o aparitie, in context neutru, si una in context negativ, si de independentul Petru Lificiu, tot cu 5 referiri, dar cu 3 aparitii, toate in context neutru. Penultima pozitie apartine deputatului liberal Emil Strunga, cu 3 referiri si o aparitie in context neutru, una in context pozitiv, pe ultimul loc situindu-se social democratul Aurel Nechita, cu doua referiri in context neutru.

Presa audio-video

In ceea ce priveste gradul de vizibilitate al deputatilor galateni in segmentul audio-video, prima pozitie este ocupata tot de conservatorul Bogdan Ciuca - 116 referiri si 101 aparitii in context neutru. Locul al doilea este ocupat tot de deputatul PSD Dan Nica, cu 8 referiri, 6 aparitii in context neutru si una in context negativ. Pe locul al treilea se afla independentul Petru Lificiu - 2 referiri, 2 aparitii in context neutru, in timp ce ceilalti deputati nu au intrat in clasamentul parlamentarilor care au aparut la posturile nationale de radio si televiziune.

Se constata faptul ca in presa nationala cei mai activi au fost conservatorii si social democratii, primii prin vocea purtatorului de cuvint al partidului, galateanul Bogdan Ciuca, ceilalti prin vocea vicepresedintelui PSD, Dan Nica, si a fostului secretar de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Aurel Nechita.