Deputatii nu s-au grabit ieri sa participe la lucrarile Camerei Deputatilor. Parlamentarii au beneficiat de un program lejer si de o locatie mai eleganta a bufetului de langa Sala de sedinte.
A doua zi de Paste a fost o zi fara agitatie si fara deputati. La Palatul Parlamentului, euforia Sarbatorilor de Paste i-a determinat ieri pe deputatii sa intarzie la lucrarile Camerei Deputatilor.
Fara intrunirea Biroului Permanent, deputatilor le-a ramas numai sedinta plenului. Cu toate ca programul si ordinea de zi au fost lejere, parlamentarii s-au prezentat la Camera in numar foarte mic. In timpul declaratiilor politice dinaintea sedintei plenului erau aproape o suta de deputati si lipseau din sala liderii grupurilor parlamentare. Pe hol, grupuri mici de deputati discutau in liniste despre sarbatorirea Pastelui si despre programul din Parlament.

Un bufet mai elegant

Parlamentarii au inaugurat ieri noua locatie a bufetului de la Sala de sedinte a Camerei Deputatilor. Actualul bufet este dotat cu fotolii verzi de piele si masute de mahon, care apartin Senatului. Ambianta este mai eleganta si mai linistita, iar deputatii prezenti s-au bucurat din plin de schimbare.
Bufetul l-a inlocuit pe cel vechi, unde deputatii acuzau ca nu au mese si scaune pentru a manca. Desi produsele si preturile sunt aceleasi, parlamentarii s-au declarat incantati ca, inainte de a intra in sala de sedinte, pot bea o cafea “in mod civilizat“.
Inaugurarea bufetului trebuia sa aiba loc saptamana trecuta si a fost amanata din cauza aglomeratiei provocate de sedinta plenului de miercuri, astfel incat administratorii nu au putut muta bufetul.