Deputatii au mai consacrat ieri o sedinta de plen dezbaterilor procedurale privind Regulamentul, dupa ce cu o zi inainte au discutat, in cinci ore din care nu au lipsit pauzele de consultari, trei alineate si au retrimis la Comisia pentru Regulament alte trei. De data aceasta, blocajul parlamentar a aparut dupa invocarea de catre vicepresedintele Camerei, deputatul PRM Lucian Bolcas, a articolului 217 din Regulament, potrivit caruia dispozitiile sunt aprobate cu majoritatea deputatilor din Camera, si nu a celor prezenti in sala. Dupa o ora si jumatate de consultari, liderii de grup nu au reusit sa ajunga la un consens.
Pe acest fond, deputati si-au pierdut vremea cu admonestari reciproce. Independentul Anghel Stanciu a fost iritat de faptul ca pesedistul Victor Ponta, secretar de sedinta, citea presa in loc sa fie atent. La randul sau, Ponta l-a trimis pe Stanciu sa-si ia galetusa, trenuletul si trotineta si sa mearga sa se joace in nisip, propunand grupului PRM sa-l primeasca inapoi si sa-i dea de lucru.
Tot ce a reusit conducerea Camerei a fost sa faca programul pe saptamana viitoare.
Biroul Permanent a decis ca saptamana viitoare, vineri, sa aiba loc o sedinta Comuna a Camerelor Parla-mentului. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ca „sedinta va fi consacrata dezbaterii Legii privind statutul parlamentarului“. Ziua de joi va fi dedicata in totalitate activitatilor din comisii. In sedintele de luni dupa-amiaza si marti dimineata se vor discuta legile prioritare si legile integrarii, iar marti dupa-amiaza si miercuri toata ziua vor avea loc dezbateri privind noul Regulament. (N.N.)