Deputatii PSD+PC si PNL doresc verificarea, printr-o Comisie de ancheta, a modului in care Ministerul Turismului a cheltuit banii publici destinati campaniei de promovare "Romania, Land of Choice". Deputatii mai doresc sa afle si cum au fost cheltuite alte sume, in alte campanii coordonate de Udrea.
"Daca la inceputul acestui an, doamna ministru Elena Udrea se plangea ca detine un buget mic si cheltuieli la fel de mici, ca prevede un buget limitat pentru publicitate, iar campaniile de acest gen vor fi exclusiv pentru promovarea destinatiilor turistice, dupa sase luni asistam la un dezmat pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe ale caror obiective nu vizeaza in niciun caz interesul national", se precizeaza in solicitarea de constituire a unei Comisii de ancheta pentru Ministerul Turismului.
In solicitare se mai arata ca "ministerul condus de doamna Elena Udrea a incheiat o serie de contracte, prin negociere directa sau prin indicarea clara a beneficiarului, astfel ridicand o serie de semne de intrebare in legatura cu legalitatea acestor acte".
Solicitarea este semnata de 46 de deputati PNL si 20 de deputati ai aliantei PSD+PC.