Deputatii doresc sa nu mai vina in Parlament, de la mijlocul lunii octombrie, pentru a se pregati pentru campania electorala si isi propun sa dezbata, pana la aceasta data, 233 de proiecte de lege, dintre care 32 se afla in procedura de urgenta.
Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD) a declarat, luni, ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a facut apel la liderii grupurilor parlamentare pentru a-i mobiliza pe deputati sa finalizeze cat mai repede dezbaterile la 233 de proiecte de lege inscrise pe ordinea de zi, din care 32 se afla in procedura de urgenta.
Zgonea a precizat ca, pe 1 noiembrie, va incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare si, din acest motiv, deputatii vor sa analizeze cele 233 de proiecte de lege, pana la mijlocul lunii octombrie, pentru ca apoi sa aiba activitate doar in circumscriptiile electorale din teritoriu.
Intrebat cum vor putea deputatii sa dezbata 233 de proiecte de lege pina in perioada 15-20 octombrie, in conditiile in care au dezbateri, in plen, doar doua zile pe saptamana, Valeriu Zgonea a spus ca in "istoria Parlamentului" au putut fi dezbatute si 400 de proiecte de lege intr-o saptamana, in legislatura din 2000-2004.
Secretarul Camerei a mentionat faptul ca, dupa termenul de 15-20 octombrie, Camera Deputatilor se poate reuni, oricand, daca va fi trimis de la Guvern proiectul bugetului de stat pe anul viitor.
De la incepul acestei sesiuni parlamentare, deputatii lucreaza in Parlament doar trei zile- luni dupa-amiaza si marti dimineata in plen , iar miercuri in comisii- ei avand, de joi, activitate in circumscriptiile electorale din teritoriu.