Reprezentantii Ministerului Culturii si Cultelor sunt deranjati de faptul ca lucrarile la Catedrala Neamului sunt intarziate, din nou, de conducerea Camerei Deputatilor, care le cere peste o suta de miliarde de lei pentru predarea terenului din spatele Palatului Parlamentului.
Secretariatul General al Camerei Deputatilor intarzie, din nou, demararea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului prin solicitarea de aproape 153 de miliarde de lei din partea Guvernului, numai pentru predarea si amenajarea terenului pe care ar urma sa fie ridicat lacasul de cult.
In acest sens, secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) Adrian Lemeni a declarat ieri ca problemele au aparut "atunci cand Secretariatul General al Camerei Deputatilor a emis o adresa privind protocolul de predare-primire". "Au fost niste calcule acolo, credem noi foarte exagerate, care se ridica undeva la 15,3 milioane RON", a explicat Lemeni. El a spus ca Ministerul Finantelor Publice "a emis deja un punct de vedere", prin care se solicita refacerea acelor calcule.
Totodata, Lemeni a adaugat ca se asteapta chiar si punctul de vedere al Ministerului Transporturilor si Constructiilor pentru ca Patriarhia Romana sa poata incepe amenajarea terenului pe care urmeaza sa fie ridicata catedrala.
La randul sau, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a precizat ca ministerul "si-a facut lectiile si datoria" pentru grabirea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, decizia finala apartinand conducerii Camerei. El a subliniat ca a facut presiuni foarte mari si ca a avut "un conflict deschis, in presa, cu Adrian Nastase, pentru ca a intarziat foarte mult semnarea documentelor prin care era dat terenul respectiv din posesia Camerei Deputatilor in posesia Patriarhiei.
Iorgulescu sustine ca este interesat de catedrala, deoarece la investitura in functia de ministru al Culturii si Cultelor seful statului, Traian Basescu, i-a recomandat sa finalizeze demersurile in vederea realizarii catedralei.