Opozitia se cearta cu Puterea si pe proiecte de lege. Deputata PNL Diana Tusa este furioasa pe un coleg de la PDL - Dan Radu Zatreanu - ca a depus si el un proiect de lege privind declararea datei de 24 ianuarie, zi libera.
"V-am tot vorbit de acest proiect (al declararii datei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor - zi libera, n.red.). Astazi se afla din nou pe ordinea de zi a Camerei. Nu stiu cate sanse de adoptare are, din moment ce la Camera nu se fura doar voturi, ci si initiative legislative. După vreo sase luni, un alt deputat, de la PD (Dan Radu Zatreanu, n.red.), a depus o initiativa similara. Initiativa dansului a trecut inainte, iar a mea a primit raport de respingere pe motiv ca "Parlamentul a mai fost sesizat cu o initiativa avand acelasi obiect", scrie Diana Tusa pe blog.
"Poate titlul articolului ar fi trebuit sa fie cu totul altul. Ceva de genul "Borfasii din Parlament". Stima pentru colegii care nu au nicio treaba cu furturile pediste m-au impiedicat sa-l intitulez asa. Nu-mi ramane altceva de facut decat, eventual, sa ma astept de la colegii de la PD la scuze. Un lucru imposibil dat fiind faptul ca la PD pentru furt se poarta laudele si medaliile", adauga aceasta.