Deputata PNL critica intr-o postare pe VoxPublica alianta facuta de PNL cu PC, dar si pe liderul Crin Antonescu.
Saftoiu relateaza schimbul de replici acid pe care l-a avut cu Antonescu pe tema trecutului de "securist" al lui Traian Basescu si sugereaza ca Antonescu i-ar datora, in lumina noii aliante, scuze Monei Musca pentru furia cu care acesta a criticat legatura acesteia cu politia politica comunista.
"Distanta mea de Crin Antonescu a inceput, din punctul meu de vedere, odata cu impunerea conducerii PNL pe baza unei liste. Majoritatea decide, insa aceasta a fost impusa pe lista.
Dintr-o data, a disparut competitia si am asistat la ceea ce vazusem in alta parte. Seful "asa vrea" si voia lui trebuia sa fie lege pentru cei de "jos". Atitudinea lui Crin Antonescu intra in contradictie cu atitudinea celui care pe vremea lui Tariceanu facea un anumit tip de dizidenta retorica, apreciata public. Pe atunci, Crin Antonescu era deranjat de deciziile luate prin colturi de cabinete, de anunturile facute la televizor si pe care partidul trebuia sa le ia de bune. A considerat nefireasca Alianta DA si a criticat-o. Iar pe atunci, inca, intre PNL si PD, parca exista ceva mai multa compatibilitate, chiar si egalitate de procente, decat intre PNL si PC. A cerut ca Mona Musca sa fie exclusadin partid, inainte chiar sa existe un verdict clar din partea CNSAS, dupa cum dovedesc declaratiile de la acea vreme. Nu am nici un motiv sa cred ca aceasta alianta e benefica PNL, ca electoratul dezamagit de politica de acum se va regasi in aceasta formula si o va parafa optimist la viitoarele alegeri. Nu ma intereseaza motivele PC. Conservatorii au judecat pentru ei si nu pentru liberali si probabil ca au facut bine asigurandu-si supravietuirea pe mai departe", scrie Adriana Saftoiu, intr-un comentariu postat pe VoxPublica.
Adriana Saftoiu nu a fost singura liberala care a criticat decizia PNL de a se alia cu PC. Alti lideri importanti ai PNL au facut-o. Printre acestia: fostul presedinte Calin Popescu Tariceanu, fostul prim-vicepresedinte Ludovic Orban, dar si senatorul Raymond Luca.