Liderul democrat, Emil Boc, a anuntat ieri ca PD va initia, dupa referendumul din 19 mai, o actiune de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, astfel incat Parlamentul sa poata fi dizolvat daca electoratul spune "Nu" vointei acestei institutii.
Boc a spus ca democratii vor demara actiunea de strangere a celor 500.000 de semnaturi necesare pentru proiectul pentru revizuirea Constitutiei dupa referendumul privind demiterea presedintelui, din 19 mai. Liderul democrat a sustinut ca trebuie sa existe un echilibru si o responsabilitate reciproca intre Parlament si Presedintie.
"Daca poporul da dreptate Parlamentului, presedintele pleaca acasa. Daca da dreptate presedintelui, Parlamentul trebuie sa plece acasa", a spus Boc.
El a aratat ca in actuala configuratie politica o majoritate parlamentara poate sa il suspende din functie pe Basescu in fiecare luna, ceea ce ar insemna "amputarea mandatului prezidential". Declaratiile in acest sens ale liderului democrat vin la o zi dupa ce Traian Basescu a spus, in dis-cursul de la Constanta, ca, dupa referendumul din 19 mai, pe care este convins ca il va castiga, va cere demisia imediata a celor 322 de parlamentari care au votat in favoarea suspendarii sale.
Liderul PD, Emil Boc, le-a transmis ieri liberalilor ca nu democratii si-au schimbat mesajul anticoruptie din campania electorala, ci ca liberalii au facut acest lucru si ca au incercat sa influenteze justitia si sa dea telefoane. La sloganul lansat de PNL fiind "Basescu s-a schimbat. E obsedat de putere. Romania merita mai mult. Votati DA!", Boc raspunde: "Nu presedintele s-a schimbat, liberalii s-au schimbat".