Deputatul PD de Covasna Petre Strachinaru s-a aratat indignat de rezultatul desfasurarii concursului pentru postul de subprefect al judetului Covasna, concurs pe care, singurul candidat, Codrin Munteanu, preferat de PD, nu a reusit sa-l treaca.
"Lucrurile au fost, din nou, facute altfel in judetul Covasna; in alte judete, cand un astfel de post a ramas liber din diverse motive, s-a numit un interimar pana la desfasurarea concursului. Se pare insa ca judetul Covasna este unul aparte, iar guvernantii sprijina acest lucru", a declarat ieri Strachinaru.
Acesta a subliniat necesitatea aplicarii de catre guvernanti a legilor si in judetul Covasna. "Codrin Munteanu a facut in ultimele cinci luni treaba de subprefect, asigurand continuitatea acestei functii in Prefectura Covasna; fie ca a facut-o pe principiul ca in urma concursului ar fi ocupat in cele din urma aceasta functie, fie ca a facut-o din atasament si ca urmare a obligatiilor sale, acesta trebuia numit interimar. Sunt convins insa ca lui Codrin Munteanu i s-au facut intrebarile pentru concurs in asa fel incat sa nu poata obtine cele 50 de puncte necesare pentru a trece concursul si este evident ca a fost vorba de un joc politic". (D.P.)