Intrunit sambata in Capitala, Consiliul National de Coordonare al PD a adoptat in unanimitate o rezolutie in care solicita Guvernului sa demisioneze, iar Parlamentul sa fie dizolvat, imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului din 19 mai. La reuniune a fost prezent si presedintele suspendat, care a tinut cu acest prilej sa-si reafirme pozitia transanta fata de "sistemul ticalosit". Liderii democrati l-au asigurat pe presedinte de sprijinul lor "total", iar secretarul general al PPE, Antonio Lopez, de suportul deplin al PPE.

Lucrarile Consiliului National de Coordonare al PD, intrunit in acest weekend in Capitala, s-au desfasurat intr-o atmosfera de entuziam general, ce amintea de perioada de inceput a anilor '90. Luarile de cuvant ale liderilor PD au fost deseori intrerupte de scandari pro-Basescu si anti-322, iar presedintele suspendat, prezent la intrunire in calitate de invitat, a fost ovationat cateva minute in sir la intrarea in sala de cei peste 1.500 de participanti. De altfel, ovatiile de sustinere au inceput chiar din fata Teatrului National Bucuresti (locatia unde s-a desfasurat actiunea - n.r.), unde Basescu a fost asteptat de secretarul general al PD, Vasile Blaga, si de alti zeci de democrati, dotati cu pancarte pe care scria "Geoana dauneaza grav sanatatii!" sau "Tariceanu, Geoana si Voiculescu mor de frica lui Basescu".
La intrunirea CNC al PD au mai participat, alaturi de liderii din conducerea centrala a partidului si primarii din teritoriu si Antonio Lopez, secretarul general al PPE, precum si consilierii prezidentiali Mihai Stanisoara si Sebastian Lazaroiu. Singurul punct al ordinii de zi al reuniunii PD a fost adoptarea unei rezolutii de sustinere totala a presedintelui suspendat Traian Basescu, document ce a fost adoptat in unanimitate de democrati De asemenea, in rezolutie, "PD solicita Guvernului PSD-PNL sa demisioneze imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului, asumandu-si actiunile sale abuzive si imorale. Ultimul paragraf al rezolutiei cere: "Sa redam Romania romanilor. Sa redam romanilor presedintele ales Traian Basescu".

Romanii, si nu oligarhii, stapanii tarii

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat in fata participantilor la CNC al PD ca "oligarhii tranzitiei au crezut" ca sunt stapanii in Romania, dar au facut greseala enorma sa le creeze romanilor sansa de a le arata cine este adevaratul stapan al tarii. El le-a trasmis acestor "oligarhi" ca nu are nevoie de "onorurile lor sau grija lor, ci doar de parteneriat si grija romanilor, cea mai mare forta politica". "I-a interesat cum sa stopeze libertatea justitiei, sa isi prezerve avantajele din cei 16 ani de tranzitie, i-a interesat care sunt garantiile pentru viitorul lor, si nu pentru viitorul romanilor", a adaugat Basescu. "Ei toti cer liniste, un presedinte tacut, care nu vede, care nu aude, si imi garanteaza 10 ani la Cotroceni. Vreau mai putin, dar in slujba poporului", a continuat Basescu. El a mai precizat ca nu toti cei 322 sunt parte a sistemului corupt, dar ca sunt dependenti de liderii de partid.
Presedintele a reluat si tema descentralizarii, apreciind ca oligarhii il ataca deoarece au inteles ca sustinerea sa fara rezerve pentru un proces rapid de descentralizare, le lua parghiile de control ale banului public si ale oamenilor. "Eu cer modernizarea Romaniei acum! Iar romanii doresc acest lucru mai mult ca oricand", a adaugat el. De asemenea, Basescu a tinut sa precizeze ca suspendarea sa "nu este legitima".