Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a spus ieri ca democratii ar putea chiar sa accepte sa candideze impreuna cu liberalii, pe liste comune, la alegerile europarlamentare si ca actuala criza din interiorul Aliantei D.A. ar putea fi rezolvata prin semnarea unui act aditional la protocolul initial incheiat intre cele doua formatiuni poltice.
"PD isi manifesta dorinta de a ramane la guvernare alaturi de PNL si UDMR si crede ca exista posibilitatea depasirii acestui moment printr-o modificare a protocolului printr-un act aditional in care sa se precizeze mult mai bine responsabilitatile fiecarui partid din Alianta", a declarat Oltean. Intrebat la ce va renunta PD in situatia in care se va ajunge la semnarea unui astfel de act aditional, Oltean a raspus ca "se poate discuta orice daca exista aceasta disponibilitate".
Democratul a precizat ca PD nu va fi insa de acord sub nicio forma cu retragerea din cabinet a ministrilor Blaga si Macovei. El a mai adaugat ca "daca actualul protocol s-ar fi respectat de catre PNL, nu se ajungea in aceasta stare tensionata". Liderul democrat a sustinut ca PD prefera sa plece de la guvernare daca premierul va gandi o restructurare guvernamentala care sa se bazeze pe un guvern sprijit parlamentar de PSD, PC si PRM (C.C.)