Scandalul declansat de marturisirea lui Dinu Patriciu potrivit careia a finantat in 2004 cu doua miliarde lei campania electorala a PSD se stinge mai repede decat s-ar fi asteptat unii. Situatia este cu atat mai contradictorie cu cat acelasi liberal a sustinut public necesitatea unei aliante PNL- PSD, singura care s-ar putea dovedi stabila. Pozitia magnatului Rompetrol a fost completata de Valeriu Stoica, cel care a declarat zilele trecute ca persoane din conducerea PNL negociaza in secret cu PSD. Desi replicile liderilor liberali nu au intarziat sa apara, conflictul pare a fi stins din fasa, din motive strategice. Oficialii partidului au negat orice fel de colaborare cu PSD, reprosandu-i lui Patriciu doar abordarea unui subiect lamurit o data pentru totdeauna acum doi ani. Astfel, recomandarea vicepresedintelui PNL, Puiu Hasotti, ca Valeriu Stoica si Dinu Patriciu sa fie exclusi din partid de organizatiile din care fac parte, nu s-a bucurat de succes.
Organizatia judeteana PNL Prahova a anuntat ieri ca nu-l va da afara pe Dinu Patriciu (fostul presedinte al organizatiei), actualul lider al liberalilor prahoveni riscand insa sanctionarea din acest motiv. De cealalta parte, democratii au iesit la rampa cu o noua amenintare: daca PNL nu scapa de Patriciu si de oamenii sai, PD iese de la guvernare. Deputatul Ioan Oltean i-a amintit aici pe Norica Nicolai, Ludovic Orban si Crin Antonescu, cei mai periculosi adversari ai Aliantei, in viziunea democratului. Cu toate acestea, Oltean nu vede alt partid cu care PD ar putea sa se alieze, chiar daca abia asteapta data de 1 ianuarie 2007 pentru a declansa alegeri anticipate.

Hasotti: "Poate ar fi nevoie de alegeri anticipate"

Liberalii au avut si de aceasta data reactii diferite. Astfel, daca deputatul Crin Antonescu, nominalizat deja in randul inamicilor Aliantei, le cere ministrilor democrati care il critica pe premirul Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze, senatorul constantean Puiu Hasotti apreciaza pozitia liderului democrat. "Ma bucur ca deputatul Oltean a spus lucrurilor pe nume si a recunoscut ca democratii si liberalii nu pot merge decat impreuna", a declarat pentru "Replica" liderul liberal, care este convins ca Alianta va rezista cel putin pana la sfarsitul mandatului. In ceea ce priveste alegerile anticipate, Hasotti este de parere ca acestea nu vor avea loc niciodata, chiar daca "poate ar fi nevoie de ele. S-ar putea sa fie utile, s-ar putea sa nu".