Colegiul Director al PD a decis ieri convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) al PD la 7 mai 2005. Misiunea CNC va fi de a stabili data la care vor avea loc lucrarile Conventiei Nationale a partidului, in cadrul carora va fi aleasa noua conducere a democratilor.
Liderul PD, Emil Boc, a explicat ca, potrivit statutului, incepand cu 7 mai, in termen de 45 de zile va trebui sa se organizeze Conventia Nationala Extraordinara, urmand sa fie modificat si statutul partidului. Potrivit lui Boc, PD va avea un nou presedinte si o noua echipa de conducere pana cel tarziu la inceputul lui iulie. In ipoteza in care actualul statut nu va fi modificat, componenta Biroului Permanent National al PD va fi stabilita intr-o sedinta a CNC, care va avea loc imediat dupa Conventie.
In privinta candidaturilor la sefia partidului, acestea vor fi depuse in perioada 7 - 20 mai, urmand ca timp de o luna, potrivit statutului, fiecare prezidentiabil sa-si sustina motiunile in teritoriu.
Intrebat daca va candida la presedintia PD, Boc a afirmat ca va lua aceasta decizie in perioada urmatoare. “Orice membru de partid are bastonul de presedinte in ranita. PD este un partid democratic. Va fi chiar foarte bine daca vom avea mai multe candidaturi“, a afirmat Emil Boc.