Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ieri ca PD nu va incerca sa revina la guvernare decat in urma alegerilor. "Pozitia PD este foarte clara. PD revine la guvernare numai in urma alegerilor, fie ele anticipate sau la termen" a spus democratul. Boc a negat intentia introducerii de catre PD a unei motiuni de cenzura, precizand ca democratii "nu au aceasta posibilitate". El a sustinut ca PD este formatiune de opozitie si ca, in acest moment, sarcina premierului si a majoritatii parlamentare este "sa duca la bun sfarsit" prioritatile stabilite prin referendumul de sambata. Presedintele PD a tinut sa numeasca actuala majoritate parlamentara drept "transparenta si netransparenta, transparenta de 20, netransparente de 50-60 sau cat o fi". Potrivit lui Boc, prioritatile politice sunt: votul uninominal, reducerea numarului de parlamentari, legea lustratiei si revizuirea Constitutiei, privind precizarea clara a viitoarei formule de stat a Romaniei.
Liderul PD, Emil Boc, a tinut sa se refere la o situatie dificila in care s-ar afla partidele care au votat suspendarea lui Traian Basescu. Potrivit lui Boc, aceste formatiuni nu mai au legitimitate si nici sustinere in randul electoratului.
"Nu numai ca aceste partide, PNL, PSD, PRM, PC, UDMR, nu au legitimitate si sustinere in ochii electoratului, dar ele nu au nici macar sustinere in ochii propriului electorat", a sustinut Boc. El a aratat ca o parte din electoratul celor cinci partide a votat contra suspendarii lui Basescu, ceea ce inseamna ca acesti politicieni s-au rupt de propriul electorat si de interesele generale ale romanilor. Mai mult, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a sustinut ca si Ion Iliescu si-a pierdut electoratul traditional. Blaga a argumentat prin faptul ca electoratul din mediul rural nu a iesit la vot, chiar daca Iliescu a fost in fata campaniei anti-Basescu.