PD ramane in continuare la guvernare, in pofida incercarilor premierului de a exclude democratii de pe lista partidelor consultate in momentul luarii unei decizii, a declarat transant ministrul democrat al Transporturilor, Radu Berceanu. "Domnului premier i-ar pica foarte la suflet daca PD s-ar enerva la desele incercari pe care le face in ultima vreme si ar pleca de la guvernare. Constatam ca toata ziua ne aplica tot felul de tratamente, de terapii individuale sau de grup, doar, doar ne vom enerva si vom pleca de la guvernare", a sustinut democratul. El a aratat ca retragerea PD l-ar determina pe Tariceanu sa spuna: "Iata, vedeti, inca o data PD darama guvernari, nimeni nu se poate intelege cu ei, tot timpul sunt nervosi si creeaza tot timpul probleme". El a subliniat ca retragerea PD i-ar oferi premierului o explicatie "la indemana" pentru a initia un guvern cu PSD si PRM. "Nu vrem sa dam apa la moara unei strategii mult prea vizibile si prea simple, elaborate de domnii Silberstein-Finkelstein", a conchis Berceanu. Reprezentantul PD a cerut premierului sa-si asume aceasta situatie si sa anunte ca vrea sa restructureze Guvernul fara a se consulta cu partenerii din PD si UDMR, ci doar cu cei din PSD, PC sau PRM.

Ministrilor PD li se cauta "vini" imaginare

"Pana mai de curand, conflictul politic, situatia politica tensionata oarecum ocolea activitatea Guvernului, in Guvern lucrurile functionau, dupa parerea noastra, destul de bine, dar iata ca in ultima perioada criza este introdusa si in Guvern", a sustinut Radu Berceanu. Ministrul democrat a precizat ca tensiunile din Guvern se refera la aparitia unor "probleme" ale ministrilor Vasile Blaga si Monica Macovei, urmand sa fie descoperite astfel de "probleme" in cazul tuturor ministrilor PD. In privinta constituirii unui Cabinet monocolor liberal, Berceanu a avertizat ca aceasta viitoare posibila guvernare isi dezvaluie de pe acum modalitatile de functionare.
"Deja Mircea Geoana ii da (premierului - n.r.) sarcini si indicatii pe cine sa puna ambasador, cine sunt buni si cine sunt rai, cand trebuie sa vina cu restructurarea, ii da termene si limite de mandat, asa ca ne putem imagina cu usurinta cum va fi aceasta guvernare dupa ce aceasta idila infiripata se va schimba intr-o relatie asumata. Ea ar fi de fapt o guvernare PSD, PRM, PC, dar la incasat, din toate punctele de vedere, va fi doar PNL, pentru ca va fi reprezentat in Guvern doar PNL", a declarat Berceanu. Democratul a reamintit de "soarta" PN„CD, atentionandu-i pe liberali ca intr-un timp relativ scurt vor ajunge "intr-o zona crepusculara a procentelor de sub marja de eroare a sondajelor".