Liderii Aliantei Pensionarilor din Galati au criticat ieri, in termeni foarte duri, modul in care conducerea locala a Partidului Democrat trateaza problema batrinilor cu venituri foarte mici. "PD a tot spus ca sintem fie pesedisti, fie pecisti. Ar trebui sa se hotarasca. Mircea Toader este unul dintre cei care sustin ca noi protestam impotriva Guvernului Tariceanu pentru ca am fost platiti de dusmani politici ai democratilor. Noi avem in spate doar foamea si saracia. Si Andrei Lisinschi, care e membru al PD, ne-a ajutat anul trecut sa dam alimente pensionarilor foarte saraci. Atunci eram pedisti?", a declarat presedintele Aliantei, Toader Cristea.

Liderii pensionarilor au tinut sa precizeze si ca, in ciuda unor declaratii facute presei de catre reprezentanti ai PD, la Bucuresti au protestat pensionari flaminzi si nu impostori cu carnete de membru PC. In plus conducerea Aliantei Pensionarilor a tinut sa faca precizarea ca ceea ce spun guvernantii referitor la procentul cu care pensiile au fost majorate reprezinta doar niste minciuni. "Pensiile nu au fost majorate, ci valoarea punctului de pensie a fost recalculata pentru ca Legea nr. 19 sa nu fie incalcata. In actul normativ se arata ca valoarea punctului de pensie trebuie sa reprezinte un anumit procent din salariul minim. Pentru ca aceasta prevedere sa nu fie incalcata, Guvernul trebuie sa reactualizeze periodic valoarea punctului de pensie. Altfel spus, puterea de cumparare a pensionarilor nu a crescut nici pentru o clipa", a explicat vicepresedintele Aliantei, Rodica Turlica.

Duminica vine Seitan

Conducerea Aliantei a mai spus ieri si ca mai multi alesi locali si-au anuntat prezenta la intilnirea autoritatilor cu pensionarii care va avea loc duminica, de la ora 10.30. "Presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan, va fi prezent la intilnire. Vor fi acolo si parlamentarii Aurel Nechita, Adriana Ticau, Emil Strunga, Bogdan Ciuca. Mircea Toader ne-a transmis ca nu va veni la intilnirea cu pensionarii. Nici de la PRM nu va participa nimeni. Senatorul Carol Dina ne-a transmis ca duminica va fi plecat cu treaba in strainatate si se va intoarce in tara abia luni. L-am invitat si pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, dar acesta ne-a spus ca are prea multa treaba la Guvern si nu are timp de actiunea noastra", a precizat Toader Cristea.

De asemenea liderii pensionarilor au anuntat ca pe data de 15 mai vor picheta inca o data sediul Prefecturii.

Liderii Aliantei Pensionarilor din Galati ii roaga pe membrii PD care au mers cu ei la protestul de la Bucuresti pentru a vedea ce fac protestatarii sa achite contravaloarea transportului de la Galati la Bucuresti.