"Alianta nu este o mireasa care sa fie infloritoare, ci o sotie cam dupa doi ani de casatorie", a declarat liderul PD, Emil Boc, intr-o emisiune televizata. El si-a nuantat declaratia, sustinand ca "in casatorie, in primii ani, apar cele mai delicate probleme" si a acceptat ca o casnicie poate ajunge la divort "cu acordul sau fara acordul partilor".
Intrebat ce partide sustin in Parlament, in acest moment, fara ezitari Guvernul, Boc a raspuns: "PNL, PD, UDMR. Dupa care PC valseaza si danseaza in functie de muzica, PSD - dupa cum rasare soarele dimineata, PRM - evident, in functie de prezenta, in functie de ultimul poem pe care l-a scris domnul Vadim Tudor". El a mai spus ca solutia acestei probleme, a sustinerii proiectelor Guvernului in Parlament, o reprezinta alegerile anticipate, insa declansarea acestora nu depinde de PD. "Speram sa nu se iveasca vreo situatie sau vreo decizie sau vreun lucru extrem de controversat care sa ne faca, sa ne determine sa ajungem pana acolo. Nu avem nicio strategie premeditata pentru a iesi de la guvernare cu ministrii nostri si speram sa nu fim determinati sa ajungem vreodata la aceasta decizie", a precizat el.
Intrebat ce ar putea determina PD sa iasa de la guvernare, liderul democrat a raspuns: "O decizie extrem de nelegala, un abuz fara precedent". El a mai spus ca relatia dintre PD si liderul PNL "a inceput sa se raceasca" din momentul in care Tariceanu a anuntat ca s-a razgandit in privinta declansarii anticipatelor, desi democratii si liberalii stabilisera impreuna acest lucru. "Evident ca asta PD nu poate uita asa de usor, pentru ca PD nu a fost niciodata in situatia de a nu-si duce pana la capat deciziile", a avertizat liderul democrat. Boc s-a pronuntat si asupra relatiei premierului Tariceanu cu presedintele Basescu. "E pacat ca, in loc sa se prefere o relatie de colaborare, s-a preferat una orientata catre unele grupuri de interese", a afirmat el. (Dan Ghetu)