Liderul democrat, Emil Boc, apreciaza ca, daca liberalii nu vor pune "bete in roate", Alianta PNL-PD s-ar putea desfiinta juridic in doua termene ale instantei: unul in vara si altul in septembrie-octombrie. Intre timp, democratii definitiveaza lista de candidati pentru europarlamentare.
Presedintele PD considera ca problema desfiintarii juridice a Aliantei DA se poate rezolva in doar doua termene de judecata dispuse de instanta, unul in vara si altul in septembrie sau octombrie. Potrivit lui Boc, desfiintarea juridica a Aliantei se poate face rapid in cazul in care "colegii de la PNL nu vor pune bete in roate". Boc a aratat ca instanta trebuie doar sa ia act de desfiintarea Aliantei DA, pentru ca aceasta nu mai functioneaza din punct de vedere politic. "Vom merge mai departe, indiferent de existenta unor detalii mici financiare in relatiile dintre PD si PNL, vom merge cu procedura de desfiintarea juridica mai departe", a spus liderul democrat, care a adaugat ca fostii sai colegi nu trebuie decat sa vina in instanta pentru a admite ca Alianta nu mai exista, din moment ce realitatea a dovedit ca, politic vorbind, protocolul incheiat nu mai are acoperire. Potrivit liderului democrat, ulterior trebuie rezolvata si problema celor sase mandate de parlamentar ale Aliantei ramase neocupate.

Lista pentru PE, aproape gata

Democratii pregatesc in aceasta perioada lista cu candidatii la alegerile pentru PE. Aceasta va fi data publicitatii, potrivit liderului PD, in cel mult doua saptamani. Emil Boc a anuntat ca PD va prezenta public candidatii democrati in alegerile pentru Parlamentul European, dupa sedinta BPN de lunea viitoare. Boc a aratat ca democratii vor prezenta in ordine alfabetica numele candidatilor, urmand ca ierarhia pe lista oficiala sa fie stabilita ulterior, prin criterii de performanta. Potrivit sefului PD dupa ce se va declansa "procedura administrativa legala", PD va dispune si ordinea candidatilor pe lista, "in functie de performantele fiecaruia". La randul sau, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a precizat ca sarcina validarii listei pentru europarlamentare revine Biroului Permanent National si ca, pana in prezent, s-au inscris 55 de candidati, fiind asteptate insa si alte candidaturi. Surse din PD apreciaza ca unii lideri democrati inclina sa-i acorde prima pozitie pe lista fostului ministru al Apararii Sorin Frunzaverde, care a fost artizanul inscrierii PD in PPE. De asemenea, unii lideri democrati ar dori ca fostul ministru al Integrarii Anca Boagiu sa deschida lista PD la europarlamentare. Pe aceasta lista vor mai figura si numele actualilor europarlamentari democrati.