Vicepresedintele PD Ioan Oltean a anuntat vineri ca va continua campania pentru referendum pana la inchiderea urnelor, fiindca in textul legii este prevazuta doar data la care incepe campania, nu si cea la care trebuie sa se incheie. "In ceea ce priveste referendumul, campania va dura pana la inchiderea referendumului fiindca nu exista in textul de lege o data de sfarsit a campaniei electorale. Concluzia este ca se va putea face campanie pana la inchiderea urnelor de vot", a declarat Ioan Oltean.
Intrebat de jurnalisti daca nu este imoral gestul PD de a continua campania electorala si in timpul scrutinului, Oltean a invocat textul legii. "In chestiuni de acest gen mergem pe texte de lege. In lege se spune ca pentru referendum campania incepe cand in momentul in care s-a anuntat data referendumului fara sa precizeze cand inceteaza. In consecinta, nu este decat o singura interpretare a acestui text de lege: stim cand incepe, dar nu stim cand se termina si singura data este ora la care se inchid sectiile de votare. Referendumul este un moment politic atipic, iar probabil ca legiuitorul a vrut sa dea posibilitatea celor interesati sa se informeze pana in ultimul moment legat de referendum", a spus liderul PD.
Oltean a adaugat ca, intrucat pentru referendum nu exista o data precizata, in interpretarea lui campania poate sa continue si duminica, cu respectarea altor prevederi legale, care spun ca nu se pot folosi insemne electorale la 500 de metri de sectia de votare. "Poate sa faca campanie electorala si PD, si PSD, si oricine. Acest lucru nu inseamna ca nu vom fi obositi sa nu o mai facem ", a spus Oltean.