Liderul democratilor galateni, Mircea Toader, le-a spus celor pe care ii conduce, in cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Coordonare Locala, ca din punctul sau de vedere PD trebuie sa mearga cu liste proprii la alegerile pentru europarlamentari care ar trebui sa fie organizate in luna mai a anului viitor.

“Din punctul meu de vedere ar trebui sa mergem pe liste proprii la alegerile pentru europarlamentari. Spun asta pentru ca vreau sa vad cit de puternici sintem. In plus nu mi se pare corect ca noi, democratii, si liberalii sa fim pe aceleasi liste cu un raport de unu la unu atita vreme cit PD sta mai bine in sondajele de opinie. Trebuie sa ne incercam puterea. Trebuie sa vedem daca imaginea buna a PD se datoreaza Aliantei D.A. sau lui Traian Basescu”, a precizat presedintele PD. Secretarul de stat Mircea Toader a mai aratat si ca “PD vrea sa realizeze inca de acum o lista, iar opinia publica, presa sa stabileasca daca printre nominalizati sint si oameni cu trecut ciudat sau fara pregatirea necesara pentru o functie de europarlamentar”.

Liberalii sint surprinsi?

In replica la “invataturile” lui Toader, deputatul PNL Emil Strunga a aratat ca liberalii nu au fost informati oficial pina acum ca aliatii lor vor sa mearga singuri in alegerile pentru europarlamentari: “Ma surprinde afirmatia domnului secretar de stat. Eu am trait cu ideea ca, cel putin la Galati, Alianta D.A. functioneaza fara probleme. Nu s-a luat nici o decizie in acest sens la nivelul conducerii centrale a Aliantei. Sint surprins si pentru ca la toate alegerile partiale din judetul Galati, care au fost organizate in ultimii doi ani, Alianta D.A. a avut o singura lista. Si la Fundeni cred ca vom avea o lista comuna PNL-PD”.

Parlamentarul a mai aratat si ca stie cum ar trebui sa fie constituite listele comune in asa fel incit sa nu existe nemultumiti. “Ca toata lumea sa fie multumita se poate stabili un anumit raport conform caruia sa fie realizata lista electorala. In acelasi fel s-a mers si la alegerile din 2004. Repet, sint uimit de declaratia liderului democrat. In discutiile purtate in cadrul Aliantei D.A. Galati nu s-a discutat despre un asemenea proiect”, a incheiat liberalul Strunga.

Mai sint citeva luni pina la data la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European si democratii incep sa dea semne de independenta. Pedistii galateni ar vrea sa intre in cursa electorala cu propria lista. Liberalii, in schimb, se prefac ca nu sesizeaza intentiile colegilor de alianta.