Liderul PD, Emil Boc, a anuntat ieri ca democratii nu vor vota Guvernul Tariceanu II. Potrivit lui Boc, noul Cabinet este ilegal si neconstitutional. Liderul PD i-a cerut premierului Tariceanu, pe care l-a numit "impostor", sa-si dea demisia, ca unica solutie legala in acest moment pentru formarea unui alt guvern.

"PD nu va vota Guvernul minoritar, pentru ca este un guvern ilegitim, al tradarii electoratului Aliantei, cu un premier impostor", a declarat Emil Boc. Liderul PD a spus ca Tariceanu a fost desemnat ca premier pentru ca Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale cu programul electoral al Aliantei D.A.
"Alianta l-a nominalizat pe domnul Tariceanu in functia de prim-ministru. Astazi sfideaza voturile milioanelor de romani care au votat pentru alianta cu PD, preferand in locul PD partenerul de alianta PSD, adica adversarul nostru politic din 2004", a aratat Boc. Liderul democrat a sustinut ca, prin eliminarea PD din Guvern, Tariceanu si liberalii sfideaza voturile cetatenilor, pentru ca i-au adus la Putere pe cei impotriva carora PNL si PD au luptat in 2004", a afirmat Emil Boc. El i-a cerut premierului sa isi dea demisia, ca un "minim gest de eleganta politica" si ca unica solutie legala si politica. "Acest guvern tradeaza electoratul Aliantei", a spus liderul PD. Emil Boc a completat ca Tariceanu a "dezinformat" atunci cand a spus ca Traian Basescu a distrus Alianta. "Presedintele a vegheat ca Guvernul sa puna in practica ceea ce a promis", explicat Boc. El a anuntat ca democratii pleaca in Opozitie, dar ca se vor intoarce la guvernare "prin voturile cetatenilor".
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri ca deciziile premierului din ultimele trei luni au dus Romania intr-o criza fara precedent la nivel guvernamental, institutional si moral. Videanu a mai spus ca in Romania exista in acest moment si o criza institutionala, pentru ca "prim-ministrul a luat decizii dincolo de prevederile constitutionale si legale in formarea unui nou guvern".
Liderul grupului PD din Camera, Cristian Radulescu, a declarat luni ca, pentru formula guvernamentala propusa, premierul nu are un mandat al Aliantei D.A. "Nu este posibil sa se propuna o formula guvernamentala numai in baza unui mandat de la PNL si fara acceptul parlamentarilor democrati", a spus Radulescu. Democratii au anuntat ieri ca se vor retrage din sala la votul Parlamentului pentru noua formula guvernamentala.