Alianta PNL-PD este pe cale sa se destrame la Bacau, democratii fiind hotarati sa rupa protocolul cu liberalii din cauza lui Romeo Stavarache, primarul municipiului moldovean si lider al filialei locale a PNL.
Democratii bacauani au decis sa propuna Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A. „decizia de suspendare a Protocolului la nivelul municipiului Bacau, precum si aplicarea sanctiunilor, conform aceluiasi document“. Acestia isi motiveaza hotararea, facuta publica printr-un comunicat, prin faptul ca ar fi fost tradati la alegerea noului viceprimar al Bacaului. Conducerea Organizatiei Judetene Bacau a PD il critica dur pe primarul municipiului, Romeo Stavarache, considerat a fi principalul vinovat de incalcarea intelegerii dintre cele doua partide.
Democratii il acuza pe acesta ca a ajuns sa cumuleze „puterea cea mai mare din punct de vedere politic si administrativ“, prin „traseism politic (PSD, APR, PUR, PNL) si prin „tradare“. Sustinerea unor „interese de grup“, „lipsa de maturitate politica si pricepere administrativa“ sunt alte cuvinte prin care democratii bacauani il caracterizeaza in respectivul comunicat pe „primarul-presedinte al PNL, cel care a instalat pe scaunele puterii locale colegi de la fostul PUR, oameni depasiti si covarsiti de greutatea functiilor, dar cu ochii atintiti spre castiguri personale“.
Apreciind, in finalul comunicatului, „sprijinul adevaratilor membri ai PNL“, cei care au acordat votul lor candidatului PD pentru functia de viceprimar, „dand in acest fel dovada de responsabilitate si maturitate politica“, documentul mai releva astfel si un alt aspect al agitatiei din prezent, al vietii politice din interiorul Aliantei D.A. la nivelul judetului Bacau: disputa din interiorul organizatiei judetene a PNL Bacau dupa preluarea presedintiei acesteia de catre Romeo Stavarache.

Acuzatul vrea dovezi

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, sustine, in replica, ca asemenea atacuri la adresa sa „vin de la anumite grupuri de interese“. Precizand faptul ca „acuzatiile murdare trebuie probate cu dovezi“, Romeo Stavarache afirma ca nu va face „compromisuri nici in viitor in fata acestor grupuri de interese, indiferent de culoarea lor politica“.
Stavarache spune ca solicita ca „toate afirmatiile democratilor sa fie discutate in cadrul PNL Bacau si al conducerii Aliantei D.A. la nivel local“. El se arata „convins totusi ca aceasta disputa orchestrata la Bacau“ nu ar putea influenta relatiile PNL-PD la nivel central.